Matej Tonin: Mladi bodo ostali v Pomurju, če bomo odpravili regionalne razlike

Predstavili so se pomurski kandidati NSi na državnozborskih volitvah 2018

Prlekija-on.net, petek, 18. maj 2018 ob 15:22
Kandidati NSi

Kandidati NSi

Predsednik NSi Matej Tonin je na novinarski konferenci in predstavitvi kandidatov za poslance v Murski Soboti poudaril, da moramo v Sloveniji odpraviti velike regionalne razlike. Prepričan je, da je potrebno v Pomurje z davčnimi olajšavami privabiti naložbe in iz državnega proračuna izdatneje financirati občine, ki najbolje vedo, kaj je treba storiti za zmanjšanje omenjenih razlik. »Pri zmanjševanju regionalnih razlik predlagamo dva ukrepa: posebne davčne olajšave za razvojno zaostala območja in več investicijskih sredstev za občine,« je poudaril Matej Tonin.

Predsednik NSi je povedal, da želi Slovenijo, ki bo država priložnosti in zadovoljnih ljudi. »Prav odpravljanje regionalnih razlik pa je najboljše jamstvo, da mladi ostajajo v Sloveniji in vidijo priložnost za razvoj talentov tudi v Pomurju,« je zagotovil predsednik NSi.

Poleg Mateja Tonina je na novinarski konferenci nastopilo tudi pet kandidatov NSi za poslance iz Pomurja. Spodaj si lahko preberete njihove predstavitve.

Kdo so pomurski kandidati NSi na državnozborskih volitvah 2018

V Lendavi bo kandidiral Jožef Horvat

Volilni okraj, kjer bo kandidiral Jožef Horvat, obsega občine Velika Polana, Črenšovci, Kobilje, Lendava, Dobrovnik, Odranci in Turnišče. V državni zbor je bil prvič izvoljen leta 2004 in je po raziskavah Parlameter najbolj aktiven poslanec v državnem zboru. Je vodja poslanske skupine NSi in je odigral ključno vlogo, da je Prekmurje dobilo avtocesto, mnoga nova delovna mesta (Zakon o razvojni podpori pomurski regiji), obnovljene šole, sodišča in kulturne domove ter speljalo projekt Dolinske kanalizacije.

Mira Rebernik Žižek kandidatka v Ljutomeru

Volilni okraj kandidatke obsega občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Mira Rebernik Žižek je vodja Območne izpostave Javnega sklada Republike, aktivno pa sodeluje tudi pri oblikovanju kulturnih programov, promoviranju, ustvarjanju in režiranju ljubiteljske gledališke igre. Je prejemnica Miklošičeve nagrade in tudi Severjeve nagrade 2010 za življenjsko delo v ljubiteljskih gledališčih.

Kandidatka Goričancev je Nataša Kuhar Čerpnjak

Volilni okraj Murska Sobota 1 obsega del občine Murska Sobota, del občine Moravske Toplice ter občine Cankova, Tišina, Gornji Petrovci, Šalovci, Hodoš, Grad, Kuzma, Puconci in Rogašovci. Kandidatka, ki prihaja iz Goričkega, Nataša Kuhar Čerpnjak, poučuje slovenski in nemški jezik na Osnovni šoli Grad. V Državni zbor je kandidirala tudi na predčasnih državnozborskih volitvah leta 2014.

V Murski Soboti bo kandidiral Drago Rajbar

Volilni okraj Murska Sobota 2 obsega del občine Murska Sobota, del občine Moravske Toplice in občino Beltince. Drago Rajbar živi v Černelavcih in je po poklicu diplomirani ekonomist in je zaposlen v zavarovalniški branži. Ljubiteljsko se ukvarja tudi z glasbo, saj aktivno sodeluje v pihalnem orkestru Murska Sobota ter pri stolnem mešanem pevskem zboru sv. Nikolaja Murska Sobota.

V Gornji Radgoni bo kandidirala Alenka Roškar

Kandidatka v 6. volilnem okraju v volilni enoti Ptuj je Alenka Roškar, ki je bila doslej politično aktivna predvsem v pomladku stranke NSi, v Mladi Sloveniji. Dela v Tovarni bovdenov in plastike v Lenartu, v prostem času pa je aktivna na veliko področjih: v Turističnem društvu, PGD Sv. Jurij ob Ščavnici in Čebelarskem društvu. Njen volilni okraj obsega občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici.



Več v Politika