Bakovske mažoretke odlične četrte na državnem prvenstvu

Uspešno državno prvenstvo za mažoretke Bakovci, ki so osvojile četrto mesto, v kategoriji posameznic pa sta predstavnici osvojili zlato in bronasto medaljo

Prlekija-on.net, torek, 22. maj 2018 ob 10:11
Društvo mažoretk Bakovci

Društvo mažoretk Bakovci

V Brežicah se je minuli vikend odvilo 4. odprto državno mažoretno prvenstvo v sodelovanju Mažoretne zveze Slovenije in Športno kulturnega društva mažoretke Dobova, na katerem je tekmovalo preko 700 tekmovalk iz 16-tih društev.

Dekleta iz Društva mažoretk Bakovci so tekmovala v kategoriji junior palica in prvi korak. Dvodnevno tekmovanje se je prvi dan začelo s tekmovanjem v paradi in nadaljevalo drugi dan s tekmovanjem v figurativi ter tekmovanju najmlajših mažoretk v kategoriji prvi korak.

Odlično 4. mesto, dve predstavnici zlata in bronasta

Bakovske mažoretke so osvojile odlično 4. mesto v kategoriji junior ter dokazale, da se lahko začnejo kosati z najboljšimi ekipami v državi. V kategoriji prvi korak so imele 2 predstavnici, ki sta osvojili zlato in bronasto medaljo.

Naslednje leto je gostitelj zopet Murska Sobota

Vsako leto se na razglasitvi rezultatov simbolično preda zastava zveze naslednjemu organizatorju. Naj vas spomnimo, da je Društvo mažoretk Bakovci v sodelovanju z zvezo organiziralo 1. odprto državno prvenstvo. Ker so se izkazali kot odlični gostitelji, so se ponovno opogumili ter prevzeli odgovornost za organizacijo. Zastavo je prevzela predstavnica Mestna občine Murska Sobota, mestna svetnica Nives Cajnko, ki je zbrane nagovorila ter jih povabila v naslednje leto v Mursko Soboto.

Foto: Janez Kovač



Več v Šport