Kisla žüpa upokojenk

Filip Matko, sobota, 31. julij 2010 ob 16:11
Tekmovanje Kuhanje štajerske kisle žüpe

Tekmovanje Kuhanje štajerske kisle žüpe

Turistično društvo Radenci je 31. julija letos že šestnajstič pripravilo tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe (juhe) v kotlu, ki sta se ga udeležili tudi Vikica Jakopec in Štefka Lesjak iz Društva upokojencev Radenci. Pri Lovskem domu Boračeva (nekoč znamenito gostišče Jež!) sta upokojenki v kotličku nad odprtim ognjem morali skuhati najmanj 15 porcij juhe. To sta seveda opravili ter pred ostalimi dvanajstimi ekipami osvojili prvo mesto.

Prvakinji letošnjega kuhanja štajerske kisle žüpe v kotlu sta torej postali Viktorija Jakopec in Štefka Lesjak iz Društva upokojencev Radenci, pred Ivico Gašparič in Pepekom z brega iz ekipe Dol pretočeni Prleki ter pred Marijo Slavič in Vladimirjem Rantašo iz Društva prijateljev mladine Radenci. Štajersko kislo žüpo je namreč v lepem sobotnem dopoldnevu kuhalo skupno 13 ekip (ostalih deset ekip je osvojilo četrto mesto: Čistilni servis Krempl Radenci, Društvo za osteoporozo Pomurja, Turistično društvo Klopotec Kapela, Miša bar Petanjci, Lista za šport in rekreacijo Radenci, Vinogradniška kmetija Medvešček Kapelski vrh, Čebelarska družina Radenci, Krajevno združenje za ohranjanje vrednot NOB Radenci, Lovska družina Radenci in Sobočki gurmani).

Že zjutraj ob 9. uri pa se je okrog 30 rekreativcev podalo na rekreativni pohod od Lovskega doma Boračeva do Kapele po Atilovi poti ter se opoldne vrnilo pokušat juho.


Več v Družabno