V vrtcu Mala Nedelja pripravili zaključno prireditev

Zaključna prireditev projekta Turistične zveze Slovenije, Z igro do prvih turističnih korakov, ki letos nosi naslov Kultura in turizem

Prlekija-on.net, nedelja, 27. maj 2018 ob 20:13
Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Skozi celi teden smo v Tednu ljubiteljske kulture in v tednu vseživljenjskega učenja, ob letu Kulturne dediščine, spoznavali in se seznanjali z ohranjanjem kulturne dediščine. K temu smo povabili tudi zunanje sodelavce. Spoznali smo ljudsko izročilo; ljudsko pesem, ljudske igre in izštevanke, šege, navade, ljudske instrumente. Izdelali smo si instrumente iz odpadnega materiala. Obiskali in ogledali smo si kulturne znamenitosti v okolici vrtca.

V telovadnici OŠ smo pripravili razstavo in kulturni program. Na prireditev smo povabili starše, stare starše, predstavnike društev. Ker pa smo v nedeljo 20. maja praznovali prvi svetovni dan čebele, je bila rdeča nit tudi čebela.

V programu so se predstavile vse skupine otrok našega vrtca z vzgojiteljicami, ki so zapeli, zaplesali, prikazali realne igre, izštevanke... Program so popestrili: učenka OŠ Mala Nedelja in obenem učenka Glasbenega ateljeja Goslice pri Andreji Klinc, Hana Filipič z violino, plesalci Folklorne skupine, pevke Ljudskih pesmi »Soside«, ljudski pesnik in vaški kronist gospod Ludvik Rudolf, vsi iz KD Anton Krempl Mala Nedelja.

Našo prireditev so pozdravili ravnateljica Breda Žunič, predsednica Turističnega društva Mala Nedelja- Radoslavci, gospa Mirka Bezjak, vodja sekcije Godbe na pihala Mala Nedelja gospod Alojz Kosi in predstavnik čebelarjev, gospod Emilijan Cvetko. 
Ob koncu prireditve nam je predsednica TD in naša dolgoletna vzgojiteljica čestitala in izrekla nekaj spodbudnih besed na pot našemu delu. Otrokom je zaželela še veliko ustvarjanja in veselja pri različnih dejavnostih., s poudarkom, da so kultura že samo besedice hvala, prosim , izvoli.. . Nagovorila nas je tudi ravnateljica, pohvalila prireditev in kulturno delovanje v vrtcu, saj je prav, da prve korake v kulturo naredijo že naši najmlajši. Tudi sama je kulturna delavka, vključena v vsa društva, ki delujejo pri Mali Nedelji. Obenem se je tudi ona zahvalila vsem zunanjim sodelavcem, da so si vzeli čas in popestrili dejavnosti že čez teden v skupinah in na sami zaključni prireditvi.

Seveda pa ni šlo brez pogostitve, katero smo pripravile vzgojiteljice in tudi babice naših otrok. Poskusili smo lahko medenjake, ocvirkovice, krompirjev kropec, rogljičke z bučnim oljem in lanenim semenom. Za napitek so poskrbeli otroci iz skupine otrok pri vzgojiteljici Silviji, pripravili so melisin sok. Za zaključek se nam je pridružila krajnska čebelica in nam prinesla pismo iz Breznice, kjer je potekal prvi svetovni dan čebel, s harmoniko se nam je pridružil tudi Andrej Bunderla iz OŠ in nam zaigral Slakovega Čebelarja. Vsi skupaj smo ob zvokih harmonike zaplesali.

Liljana Peršak, koordinatorica projekta
Foto: Branko Košti



Več v Najmlajši