Ureditev edukativnega nasada v Parku 1. slovenskega tabora

V okviru operacije Ljutomer naše mesto bo izdelan turistični katalog mesta v treh jezikih, promocijska zloženka na temo kasaštva, pripravljene bodo vsebine za spletne strani in postavljene razlagalne table ob hipodromu in v parku

Prlekija-on.net, petek, 1. junij 2018 ob 14:37
Edukativni nasad v parku

Edukativni nasad v parku

Občina Ljutomer je v letu 2017 skupaj s partnerjema Kasaškim klubom Ljutomer in Skupino Fabrika, d. o. o., uspela na 2. javnem pozivu LAS Prlekija z operacijo Bogatitev lokalne turistične ponudbe mesta Ljutomer ali skrajšano Ljutomer naše mesto. Celotna vrednost operacije znaša 29.592,26 evra, delež 80 % upravičenih stroškov je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Mesto Ljutomer je znano v širšem slovenskem prostoru kot taborsko, kasaško, filmsko in vinsko mesto. Ker je turizem v mestu Ljutomer potrebno povezati, bodo partnerji z lokalnimi ponudniki razvili skupni turistični produkt, ki bo vključeval značilno in prepoznavno kulturno, naravno in zgodovinsko dediščino mesta Ljutomer.

V okviru omenjene operacije bo izdelan turistični katalog mesta v treh jezikih, promocijska zloženka na temo kasaštva, pripravljene bodo vsebine za spletne strani in postavljena razlagalna tabla ob vhodu na hipodrom Ljutomer.

V Parku 1. slovenska tabora bodo zamenjane razlagalne table, postavljena bo tudi nova dodatna razlagalna tabla, zamenjana bo uničena komunalna oprema, v postopku urejanja pa je že tudi dotrajani edukacijski nasad, in sicer gre za izobraževalno ureditev v smislu zeliščnega vrta z različnimi vrstami zelišč, značilnimi za naše področje.



Več v Narava