Ormoški konec ponoči spet zajelo močnejše deževje

Gasilci so bili ponoči na nogah, poplavilo je več stanovanjskih hiš

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. junij 2018 ob 10:12
Gasilci so bili ponoči na nogah

Gasilci so bili ponoči na nogah

Iz nedelje na ponedeljek, je ormoški konec ponovno zajelo neurje z obilnim dežjem in močnim vetrom. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o intervencijah in poplavljenih hišah od Svetega Tomaža do Trgovišča. Ormož z okolico je že v petek zajelo močno neurje, ki je poplavilo številne kleti in ceste.

Ob 0.11 je v Sodincih, občina Ormož, meteorna voda poplavila tri stanovanjske hiše. Gasilci PGD Senešci so izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjskih hiš. Ob 0.13 je v Bratonečicah, občina Sveti Tomaž, meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Savci so očistili odtoke in preprečili nadaljnjo zalivanje kletnih prostorov.

Ob 0.45 je v Trgovišču, občina Ormož, meteorna voda poplavila tri stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trgovišče so izčrpali vodo iz vseh treh stanovanjskih hiš. Ob 1.23 je v Cvetkovcih, občina Ormož, meteorna voda poplavila gasilski dom. Gasilci PGD Cvetkovci so izčrpali vodo in počistili orodišče gasilskega doma.

Ob 02.11 je v občini Dornava prišlo do prekinitve električne energije. Dežurna služba Elektro Maribor je ob 03.53 napako odpravila. Brez elektrike je bilo 3958 občanov. Ob 2.46 je v Podgorcih, občina Ormož, meteorna voda poplavila poslovni objekt. Gasilci PGD Trgovišče so izčrpali približno 15 kubičnih metrov vode iz objekta.

Nočno neurje nad Ormožen in okolico (vir: radarska slika ARSO):

Neurje Ormož



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava