Policisti prijeli storilce, ki so ukradli denar

Dve ženski sta hodili okrog hiš ter iz stanovanjske hiše sredi belega dne ukradli denar

Prlekija-on.net, četrtek, 7. junij 2018 ob 13:15
Policija

Policija

V sredo, 6. junija, okrog 9.30 ure so bili policisti s strani občana obveščeni, da po naselju Markovci okrog hiš hodita ženski. Policisti PP Gornji Petrovci so obe izsledili in izvedli postopek ugotavljanja identitete. Okrog 12.30 ure pa so policisti prejeli prijavo občanke iz območja občine Grad, da sta ji dve ženski iz stanovanjske hiše ukradli denar. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je do tatvine prišlo že okrog 10. ure.

Neznana ženska je vstopila v stanovanjsko hišo in z mize ukradla 150 evrov gotovine. Lastnica, ki je bila v hiši tega ni opazila. Druga ženska je počakala pred hišo. Po izvršeni tatvini so se skupaj z voznikom odpeljali.

S takojšnjo intervencijo so policisti ob 13.07 izsledili vozilo na relaciji Bogojina - Gančani. Ugotovljeno je bilo, da gre za osebe, ki so bile pred tem že legitimirane. Osebe so v postopku ukraden denar izročile policistom. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje. Po končanem postopku so bile osebe izpuščene.

V stanovanja ne spuščajte ljudi, ki jih ne poznate

Policisti svetujejo, da skrbno varujete svoje premoženje in da ste v stikih z neznanci previdni! V stanovanja ne spuščajte ljudi, ki jih ne poznate. Če pa jih že spustite v stanovanje, se z njimi pogovarjajte samo v enem prostoru in jih niti za trenutek ne puščajte samih. Denarnice, denar, dokumenti, kartice, telefoni ipd. predmeti naj bodo vedno shranjeni na mestih, ki niso dosegljiva storilcem in naj ne bodo odložena, pospravljena ali shranjena na mestih brez nadzora ali varstva.

V primeru tatvine ali vloma, lahko tudi sami pomagate k uspešni izsleditvi storilca oz. storilcev, predvsem, če takoj pokličete policijo na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200. Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Vsem občanom, ki jih obveščate o sumljivih vozilih in osebah, se za klice in obvestila zahvaljujejo in jih pozivajo, da jim te podatke sporočajo tudi v prihodnje, saj s tem veliko pripomorejo, da je lahko policija uspešnejša pri preiskovanju predvsem premoženjskih kaznivih dejanj.



Več v Črna kronika