Sončna nedelja zelo uspešna za ljutomerske šahiste

Jernej Skuhala je med 94. sodelujočimi šahisti in šahistkami zasedel četrto mesto, čeprav je izpustil štiri turnirje, Barbara Skuhala pa je med šahistkami zmagala na memorialu v Mariboru

Prlekija-on.net, torek, 12. junij 2018 ob 10:13
Jernej Skuhala in Denis Gjuran sta šahirala na brodu

Jernej Skuhala in Denis Gjuran sta šahirala na brodu

Sončna nedelja, 10. junij, je bila zelo šahovsko obarvana in zelo uspešna za ljutomerske šahiste. Ob brodu na reki Muri pri Krogu je potekal zadnji deseti šahovski turnir iz ciklusa Konec tedenskih turnirjev za leto 2017/18. Na zadnjem desetem turnirju je med 41. šahisti in šahistkami Jernej Skuhala zasedel tretje mesto. Po turnirju so tudi objavili rezultate ciklusa in v skupnem seštevku je kljub temu, da ni sodeloval na štirih turnirjih Jernej Skuhala med 94. sodelujočimi šahisti in šahistkami zasedel četrto mesto, Janko Brunčič pa šesto mesto - sodeloval na vseh turnirjih.

Janko Brunčič je že drugo leto zapored postal najboljši šahist med nižjekategorniki v konkurenci 86. šahistov in šahistk.

Po opravljeni podelitvi nagrad ciklusa je bil še odigran vsakoletni turnir za nagrado Broda. Po finalnem boju z Denisom Gjuranom je prestižna lovorika pripadla Jerneju Skuhali.

Vsi rezultati

Uspeh ljutomerskih šahistov je v Mariboru na memorialnem turnirju v spomin na šahovskega delavca, sodnika in šahista Maksimiljana Dularja dopolnila še Barbara Skuhala, ki je med šahistkami osvojila prvo mesto.



Več v Šport