Ko se zaljubita trgovca...

Zlato poroko sta obhajala Franc in Zofij Slanič iz Sp. Porčiča

Prlekija-on.net, petek, 15. junij 2018 ob 14:58
Zlatoporočenca Slanič, foto: Tone

Zlatoporočenca Slanič, foto: Tone

Kako leta hitro tečejo sta se prepričala tudi Franc in Zofija Slanič iz Spodnjega Porčiča v Slovenskih goricah, ki sta v krogu domačih in prijateljev praznovala zlato poroko. Tako, kot pred pol stoletja sta upokojena trgovca tudi tokrat svojo zaobljubo potrdila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu v Slovenskih goricah, kjer je civilni del obreda opravil župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, cerkvenega pa ob zahvalni maši častni naddekan Martin Bezgovšek.

Franc Slanič se je rodil 21.9.1945 v Žikarcah. Ima še sestro in tri polsestre. Otroštvo je po prehitri izgubi mame Antonije, preživljal pri babici, kasneje pri sestrični Zofiji Graijfoner v Zavrhu. Osnovno šolo je obiskoval v Zgornji Koreni. Po končani šoli se je zaposlil v Jeklotehni v Mariboru, kjer je ostal vse do upokojitve. Zofija Slanič, rojena Marko, se je rodila 14.5.1948, v Spodnjih Žerjavcih, mami Marti in očetu Petru. Bila je najmlajša od sedmih otrok. Starša sta kasneje kupila viničarijo v Spodnjem Porčiču, kjer je preživljala otroštvo. Osnovno šolo je obiskovala v Lenartu, v Mariboru pa Trgovsko šolo in se zaposlila pri Potrošniku, kasneje Mercatorju, kjer je delala vse do upokojitve.

Po poroki, pomladi 1968, sta nekaj let živela v Lenartu, nato sta na ženini domačiji v Spodnjem Porčiču, zgradila nov dom. V zakonu sta se jima rodile hčerki Judita in Valerija, ki sta ju razveselile z vnuki, Gregorjem, Klemnom, Elvisom ter vnukinjo Ines.



Več v Kultura in izobraževanje