Članice Društva kmetic Križevci – Veržej so se pomerile na državnih ženskih kmečkih igrah

V Mirni Peči, v Slakovi deželi, se je tokrat zbralo 31 ekip iz celotne Slovenije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. junij 2018 ob 21:28
Članice Društva kmetic Križevci – Veržej

Članice Društva kmetic Križevci – Veržej

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej, so se na predpraznično nedeljo, 24. junija, udeležile 13. Državnih ženskih kmečkih iger, ki so letos potekale v Mirni Peči. Na igrišču, v bližini cerkve, pri kateri vsakoletno poteka tradicionalni blagoslov motoristov ob začetku motoristične sezone, se je tokrat zbralo 31 ekip iz celotne Slovenije.

Lanskoletne zmagovalke, članice Društva podeželjskih žena iz Mirne Peči, so pripravile več iger, ki so bile tematsko povezane s krajem, ki je gostil igre. Tekmovalke so morale sestavljati puzzle, ekipa, ki je prva sestavila čebelnjak, je prejela največ točk. Nadalje so se morale lotiti sestave Slakove harmonike, dopolnjevanja Pavčkovih pesmi, izdelave štrukljev z zelenjavnim nadevom, izdelave rožic iz zelenjave, iskale so čebele in trote, prelivale cviček, kurile v peč ter se pomerile še v drugih spretnostnih nalogah.

Veliko spretnosti je pokazala ekipa Društva kmetic Križevci - Veržej, ki so jo sestavljale Anica Duh, Jana Divjak in Marica Legen, sodniški ekipi pa se je pridružila predsednica Majda Markovič, ki je ves čas budno spremljala, da so tekmovalke upoštevale vsa izrečena pravila. Ekipa Prlečk je prejela priznanje.

Po seštevku točk vseh iger je bilo ugotovljeno, da so najuspešnejše Blejke, ki so igre gostile lansko leto, drugo mesto so zasedle domačinke, letošnje gostiteljice, tretjeuvrščena pa je bila ekipa iz Svetega Jurija v Slovenskih goricah, ki bo naslednje leto gostila to veliko tekmovanje.

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej so popoldan izkoristile še za obisk cerkve v Mirni Peči, rekreacijo v fitnesu na prostem, ogled ostankov gradu Luknja ter sprehod ob reki Temenici, kjer so pri domačinu degustirale domače kmečke proizvode.