Gasilci in gasilke 11. tekmovali za pokal PGD Koračice in pokal GZ Sveti Tomaž

Tekmovanje je potekalo pred gasilskim domom in na vadbenem prostoru v Koračicah

Ivan Trunk, petek, 29. junij 2018 ob 18:49
Tekmovanje za pokal PGD Koračice in GZ Sveti Tomaž

Tekmovanje za pokal PGD Koračice in GZ Sveti Tomaž

V soboto, 16. junija, so Prostovoljno Gasilsko Društvo (PGD) Koračice in Gasilska zveza (GZ) Sveti Tomaž organizirali že 11. tekmovanje pionirk, pionirjev, mladincev, gasilk A, B kategorije in gasilcev A, B kategorije. Za pokal PGD Koračice so tekmovale ekipe iz domače GZ in ekipe iz drugih društev, za pokal GZ Sv. Tomaž pa so tekmovale ekipe iz GZ Sv. Tomaž. Tekmovanje je potekalo pred gasilskim domom in na vadbenem prostoru v Koračicah.

S tekmovanjem so prvi pričeli pionirji in pionirke, opraviti so morali dve vaji: vaja z vedrovko in prenesti čim več vode iz enega sodčka v drugi sodček. Za pokal PGD Koračice je tekmovalo 7 ekip pionirjev in 1 ekipa pionirk.

Rezultati tekmovanja pri pionirjih: 1. PGD Miklavž pri Ormožu, 2. PGD Velika Nedelja, 3. PGD Polenšak, 4. PGD Bresnica, 5. PGD Koračice, 6. PGD Podgorci in 7. PGD Senešci in pri pionirkah 1. PGD Trnovci. Za pokal GZ SV. Tomaž je tekmovala 1 ekipa pionirk PGD Trnovci in 1 ekipa pionirjev PGD Koračice.

Pri tekmovanju mladincev je bilo potrebno opraviti dve vaji: vaja za mladince z ovirami in met vrvice. Za pokal PGD Koračice so tekmovale 4 ekipe mladincev in so dosegle sledeči rezultat: 1. PGD Trnovci, 2. PGD Biš, 3. PGD Bresnica in 4. PGD Koračice. Za pokal GZ Sv. Tomaž sta tekmovali dve ekipi in osvojili sledeči rezultat: 1. PGD Trnovci in 2. PGD Koračice.

Po končanem tekmovanju pionirjev in mladincev je bila podelitev pokalov in priznanj. Pokale PGD Koračice sta podelila predsednik Avgust Bec in poveljnik Boris Nidorfer. Pokale GZ Sv. Tomaž pa sta podelila predsednik GZ Mirko Lovrec in poveljnik GZ Albin Belšak.

Popoldne je bilo tekmovanje gasilk in gasilcev A in B kategorije, ki so morali opraviti dve vaji: vaja z motorno brizgalno in met vrvice. Pri gasilkah A kategorije so za pokal PGD Koračice tekmovale 3 ekipe in osvojile naslednji rezultat: 1. PGD Senešci, 2. PGD Pršetinci in 3. PGD Koračice. Pri gasilcih A kategorije so za pokal PGD Koračice tekmovale 4 ekipe in osvojile naslednja mesta: 1. PGD Podgorci, 2. PGD Trnovci, 3. PGD Koračice in 4. PGD Mekotnjak - Stara Cesta.

Za pokal GZ Sv. Tomaž sta pri gasilkah A tekmovali dve ekipi in dosegli naslednji rezultat: 1. PGD Pršetinci in 2. PGD Koračice. Pri gasilcih A sta za pokal GZ tekmovali dve ekipi in dosegli naslednji rezultat: 1. PGD Trnovci in 2. PGD Koračice. Pri gasilkah B kategorije so za pokal PGD Koračice tekmovale tri ekipe in so osvojila naslednja mesta: 1. PGD Trnovci, 2. PGD Savci in 3. PGD Koračice. Pri gasilcih B Kategorije so za pokal PGD Koračice tekmovale tri ekipe in so osvojili naslednja mesta: 1. PGD Mekotnjak - Stara Cesta, 2. Savci in 3. PGD Koračice.

Za pokal GZ Sv. Tomaž so pri gasilkah B tekmovale tri ekipe in osvojila naslednja mesta: 1. PGD Trnovci, 2. PGD Savci in 3. PGD Koračice. Pri gasilcih B sta za pokal GZ Sv. Tomaž tekmovali dve ekipi in dosegli naslednji rezultat: 1. PGD Savci in 2. PGD Koračice.

Po končanem tekmovanju je bil postroj enot in zaključni govori, potem pa je bila podelitev priznanj in pokalov. Pokale PGD Koračice sta podelila predsednik Avgust Bec in poveljnik Boris Nidorfer, pokale GZ Sv. Tomaž sta podelila predsednik Mirko Lovrec in poveljnik Albin Belšak.​



Več v Kultura in izobraževanje