Slovenci ekipno četrti, Centrih pa drugi na svetu

Sosednja Hrvaška je gostila svetovno prvenstvo v športnem ribolovu

Prlekija-on.net, nedelja, 1. julij 2018 ob 09:07
Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu

Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu

Na reki Muri pri kraju Podturen, v hrvaškem Medžimurju, je potekalo 20. svetovno prvenstvo v športnem ribolovu s plovcem za invalide in veterane. Dvodnevnega tekmovanja, so se med desetimi reprezentancami, udeležili tudi Slovenci. Našo selekcijo so sestavljali: Rudi Centrih, Franc Štefanič, Tomaž Vanič, Brane Zelič in Željko Mavrič (vodja odprave je bil Jure Hochkraut).

In potem, ko so lani na 19. svetovnem prvenstvu (Svetovni prvaki so bili Italijani, pred Hrvaško in Belgijo), slovenski reprezentanti v ekipnem delu zasedli 9. mesto, je tokrat uvrstitev bila boljša. Po hudem boju so Slovenci, v ekipnem delu zasedli nehvaležno, a zelo solidno 4. mesto. Zmagala je sicer Hrvaška, pred Italijo in Anglijo. V posamični konkurenci pa sta med petimi najboljšimi bila dva Slovenca, in sicer je odličen drugi bil Rudi Centrih, peti pa je bil Željko Mavrič iz Radencev, ki bi lahko bil celo tretji, a le če bi ujel še ribo težko 30 gramov.

Poleg invalidov so v dveh kategorijah (od 55 do 65 in od 65 do 75 let), nekaj kilometrov stran, na Žabjaku, tekmovali tudi veterani, kjer je bilo skupaj 28 reprezentanc. Žal slovenski tekmovalci, ne v ekipnem in ne v posamičnem delu tekmovanja niso dosegli odmevnejših uvrstitev. Naslednje, 21. svetovno prvenstvo za invalide bo v Italiji, za veterane pa v Južnoafriški republiki.



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29