Motoristi so se zbrali v Zgornjem Konjišču

Prišlo je skupno okoli 500 motoristov iz cele Slovenije, pa tudi iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Hrvaške, Italije...

Prlekija-on.net, nedelja, 1. julij 2018 ob 20:39
Moto srečanje MK Lisjak

Moto srečanje MK Lisjak

Višje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču.

Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti. 
Prišlo je skupno okoli 500 motoristov iz cele Slovenije, pa tudi iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Hrvaške, Italije..., torej ljudi željnih zabave in dobre družbe. Seveda so se srečanja udeležili tudi drugi ljubitelji bencinskih hlapov, vetra v laseh in vožnje z motorji, vsi z enakim namenom - druženje, prijetna zabava in sprostitev. V ta namen je MK Lisjak za vse obiskovalce prireditve pripravil bogat in pester animacijski program.

Že v petek, po uradni otvoritvi dogajanja, je sledila panoramska vožnja, ko se je karavana več sto motoristov podala ob Muri navzgor po Tratah, naprej proti Sveti Ani v Slovenskih goricah, kjer jih je čakala pogostitev pri Okrepčevalnici "Šenk" in nato varna vrnitev v Zgornje Konjišče. Zvečer pa so za vse obiskovalce, ne le motoriste-udeležence srečanja, pripravili pester glasbeni program, kjer je nastopila skupina Proti toči, Proti poledici, seveda ni manjkalo niti gole kože, saj striptizete ni motil niti občasni rahli dež. Ker ni bilo veliko spanja, se je sobotni spored tudi s panoramsko vožnjo začel šele ob 16. uri. V spremstvu policistov motoristov, so se odpeljali po celi Apaški dolini, vse tja do Gornje Radgone, kjer so jih pogostili pri "Sayonari", podjetnice Janite Stanko, ki je prav tako ljubiteljica motorističnih bencinskih hlapov. Po vrnitvi so v Zgornjem Konjišču sledile motoristične igre in zvečer vnovič divja zabava ter nastop rock glasbenih skupin Mama rekla in Franz Jösef I. ter striptizet.

Sicer pa, v MK Lisjak se zavedajo, da statistični podatki kažejo, kako se umrljivost motoristov na slovenskih cestah nič ne zmanjšuje, kvečjemu se povečuje, zato so številke še zmeraj zaskrbljujoče. Prav zaradi tega MK Lisjak v okviru svojega delovanja skrbi tudi za ozaveščanje motoristov, predvsem mladih in začetnikov, o pravilih varne vožnje ter o skrbi za odgovorno ravnanje do okolja, v katerem se vozijo.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno