Konec tedna 26. Prleški sejem in 15. Taborski tek

Na sejmu boste lahko obiskali tudi našo stojnico

Dejan Razlag, sreda, 11. avgust 2010 ob 15:012
Prleški sejem

Prleški sejem

Druga sobota v avgustu je tradicionalno rezervirana za osrednji turistični dogodek v Ljutomeru, Prleški sejen po celen Lotmerki. Turistično društvo Ljutomer tako to soboto, 14. avgusta pripravlja že 26. tovrstni sejem, ki vsako leto v Ljutomer privabi več kot sto sejmarjev in večtisočglavo množico obiskovalcev.

Sejem se prične ob 8. uri zjutraj in poteka po vseh treh trgih v Ljutomeru. Ob 8.30 uri bo nastopil Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, sledili bodo nagovori gostitelja, župana Občine Ljutomer, predstavnikov Turistične zveze Slovenije in Pomurske turistične zveze. Dopoldansko dogajanje na osrednjem odru bo obogateno s kulturnim programom, v katerem sodelujejo učenke in učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, pevski oktet iz Babincev, ljudske pevke iz Središča ob Dravi, fantje od Male Nedelje, folklorna skupina Mala Nedelja-Radoslavci, tamburaši, ... popestreno s predstavitvijo turističnih društev in njihove ponudbe, predstavitvijo domače obrti, ... Ob 9. uri bo na Glavnem trgu potekalo tudi postavljanje klopotca. Za zabavo v popoldanskih urah bosta poskrbela ansambla Toti štirje in Štrk.

Na sejmu boste lahko obiskali tudi našo stojnico Prleške cejtnge/Prlekija-on.net in z nami poklepetali, se naročili na Prleške cejtnge, dobili kakšno nagrado in spomenik, ... Vabljeni.

Že v petek, 13. avgusta, pa bo na sporedu 15. Taborski tek in pohod, ki ga organizira
Športna zveza Ljutomer. Na teku pričakujejo blizu 200 udeležencev, start in cilj teka sta na Glavnem trgu v Ljutomeru, na teku pa ne bo starostnih omejitev. Tekmovalci se bodo lahko pomerili na progah od 250 do 8.500 metrov. Najmlajši tekači bodo med 17. in 18. uro tekli po ulicah Ljutomera, ob 18. uri pa bo start tekov za vse kategorije na 3.000 in 8.500 metrov. V sklopu prireditve bo tudi pohod, kjer se bodo udeleženci ob 17. uri podali na okrog dveurni pohod po  pokrajini okolice Ljutomera.

Prijave se zbirajo na dan tekmovanja od 15. do 16.30 ure. Startnina na tekmovalca/tekmovalko za posamezno kategorijo znaša 5 EUR in jo poravnate neposredno ob prijavi. Za stroške prijavnine boste prejeli osvežilne napitke in spominsko majico. Otroci do 15. leta starosti startnine ne plačajo.

Oglejte si fotoreportaži iz lanskega teka in prleškega sejma.

14. Taborski tek v Ljutomeru

25. Prleški sejem


Več v Družabno