Jubilejna šestdesetletnica

60 let društva upokojencev Gornja Radgona

Filip Matko, sreda, 18. avgust 2010 ob 17:56
60 let društva upokojencev Gornja Radgona

60 let društva upokojencev Gornja Radgona

Društvo upokojencev Gornja Radgona, ki ga kot predsednica vodi Inge Ivanek, ki je že deseta predsednica po vrsti, praznuje letos 60-letnico svojega obstoja. Iz nekdanjih društvenih pododborov Spodnji Ivanjci – Negova ter Radenci sta pred 25-imi leti nastali samostojni društvi upokojencev, kmalu zatem še samostojno društvo iz pododbora na Kapeli, sedaj pa obstoje še pododbori na Janževem vrhu (v Občini Radenci), v Apačah (v Občini Apače) ter Črešnjevci, Spodnja Ščavnica, Stogovci-Zbigovci in Gornja Radgona v Občini Gornja Radgona.

V društvo je trenutno včlanjenih 1.540 udov.

Jubilejno šestdesetletnico ustanovitve tega društva so slovesno proslavili to sredo, 18. avgusta, v športno-rekreacijskem centru v Zgornjem Konjišču, s pričetkom ob 10. uri. Ob tej priložnosti so razvili povsem nov prapor društva, dvema nekdanjima predsednikoma, Milki Neuvirt in Jožetu Kosu so izročili listine častnih članov društva, slavnostna govornica pa je bila predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije dr. Mateja Kožuh Novak. Zbor so pozdravili župani občin Apače, dr. Darko Anželj, Gornje Radgone, Anton Kampuš in Radenci, Mihael Petek ter predsednik Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Mirko Lebarič.

V kulturnem delu programa so nastopili ženski pevski zbor Društva upokojencev Gornja Radgona, harmonikar Benjamin Majc in folklorna skupina iz Gornje Radgone. Uradnemu delu je sledilo družabno srečanje, kjer je za dobro razpoloženje skrbel duo Nostalgija.


Več v Družabno