Neznanec streljal na psa in ga poškodoval

Neznanec je z neznanim orožjem v nedeljo ustrelil psa in ga poškodoval

Prlekija-on.net, torek, 31. julij 2018 ob 20:25
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 27. julija, ob 13:10 uri so bili iz Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč pacientka, katera je pred tem padla na javni površini na Ptuju.

Ob 13:21 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v enem od ormoških večstanovanjskih objektov. Sledi zbiranje obvestil in nato ustrezni ukrep. Ob 16:55 uri so bili obveščeni o vlomu v počitniški objekt v naselju Središče ob Dravi. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in evidentirali KD Velike tatvine.

V soboto, 28. julija, ob 18.30 so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Ob 18.53 so bili obveščeni, da je v kraju Svetinje pes pogrizel žensko. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik psa izpustil, le ta pa je pogrizel po rokah sprehajalko, katera je utrpela lahke telesne poškodbe. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog in obveščene pristojne veterinarske službe.

Ob 01.23 so bili obveščeni o povoženju divjadi v Sodincih. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

V nedeljo, 29. julija, ob 9:25 uri so v Cunkovcih opravili ogled kraja tatvine goriva iz osebnega avtomobila ter evidentirali KD Tatvine. Ob 10:41 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču pri podgorskem pokopališču. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila. Povzročiteljico je patrulja kasneje izsledila na domu in ji zaradi kršitev izdala in vročila plačilni nalog.

Ob 16:48 uri so bili obveščeni o gorečem vozilu na dvorišču pri Svetem Tomažu. Tuja krivda je izključena. O dogodku bodo obvestili tožilstvo.

V ponedeljek, 30. julija, ob 13:00 uri so bili na kraju poškodovanja tuje stvari v naselju Podgorci. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec z neznanim orožjem v nedeljo ustrelil psa in ga poškodoval. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17.30 uri so izven naselja Središče ob Dravi prijeli državljana Afganistana, kateri je nezakonito prečkal državno mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo. Tujec bo po končanem postopku nastanjen v Centru za tujce Postojna.

Ob 21.36 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormož, kjer je neznani voznik neznanega vozila trčil v parkirano vozilo in ga poškodoval. Z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve povzročitelja nadaljujejo.

Ob 22.55 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije v naselju Središče ob Dravi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v psa in si poškodoval vozilo. Na kraju so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.



Več v Črna kronika