Ko en paradižnik tehta 1.768 gramov

Na vrtu Marije Haložan v Boračevi zrasel rekorden paradižnik

Prlekija-on.net, petek, 3. avgust 2018 ob 09:56
Paradižnik velikan iz Boračeve

Paradižnik velikan iz Boračeve

Letošnje, v zadnjem času zelo vroče poletje, ki je tudi zaradi predhodnega deževja, je očitno kot naročeno kmetovalcem, vinogradnikom, sadjarjem, vrtnarjem, čebelarjem... Zato bo gotovo nekaterim pridelovalcem vrtnin in drugih pridelkov ostalo v nadvse lepem spominu, saj so ob ugodnih vremenskih pogojih v njihovih vrtovih ter na njivah, zrasli pridelki - velikani. In med slednjimi je tudi Marija Haložan iz Boračeve, pod vinorodnim Janževim Vrhom, streljaj od Radencev. Kljub veliki vlagi, ali ravno zaradi tega, so namreč na njenem vrtu zrasli paradižniki velikani.

"Začelo se je dobro in so se plodovi zelo razvili, nato pa je preveč vlage naredilo svoje in so plodovi začeli pokati od hitre rasti. Vseeno pa jih je kar nekaj ostalo zdravih in so številni paradižniki presegli kilogram in več. Eden največjih izmed lepih rdečih sadežev je dosegel kar lepo težo, in sicer natančno 1.768 gramov, kar je zelo veliko", nam je razlagala znana ljubiterljica vrtnarjenja, ki praktično vsako leto pridela paradižnike velikane, zanimivo pa je, da kar sama vzgaja tudi semena in potem sadike.

Kakorkoli že, tudi letos je Marija razveselila mnoge, katerim je podarila svoje velikane, največji pa je vsekakor pristal v skledi vnuka Oskarja, hčerke Lidije in zeta Danija...



Več v Narava