Veronika Mikl se z odbojkarsko reprezentanco vneto pripravlja na glavni cilj sezone

V Mariboru se pripravljajo na kvalifikacije za uvrstitev na Evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto

Prlekija-on.net, sreda, 8. avgust 2018 ob 10:10

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, katere članica je tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, se v Mariboru vneto pripravlja na glavni cilj sezone, kvalifikacije za uvrstitev na Evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto.

V tej reprezentančni sezoni so dekleta najprej v maju in juniju opravile sedem tednov priprav in se nato v sklopu priprav na kvalifikacije udeležile Sredozemskih iger v Španiji. Kljub temu, da zaradi poškodb (predvsem na mestu sprejemalk) niso nastopile v najmočnejši postavi, so pokazale všečne in borbene predstave ter na koncu osvojile sedmo mesto. Polfinale in boj za kolajne je bil zelo blizu, saj so četrtfinalno tekmo s Francijo izgubile po velikem boju s 3:2, kjer so na koncu odločile izkušnje Francozinj, ki imajo za seboj več zežkih in pomembnih tekem. V odsotnosti Maje Pahor je ves turnir zelo dobro odigrala Veronika Mikl.

Po nekaj dneh počitka pa so že 16. julija nadaljevale priprave v Mariboru. Del priprav je bil izpeljan tudi v Italiji, kjer so odigrale nekaj tekem zaprtega tipa, nato pa še na Poljskem, kjer so odigrale tri močne tekme proti odlični domači ekipi. Trenutno lovijo najboljšo možno formo in uigranost v Mariboru, kjer se bodo še dvakrat pomerile z izjemno ekipo Azerbajdžana in enkrat z zelo dobro ekipe Finske, potem pa bo šlo zares.

Že v sredo 15. avgusta ob 19:00 uri jih čaka prva zelo pomembna tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Izraelu v mariborski dvorani Lukna. Sledili bosta gostovanji na Islandiji (19.08.) in v Belgiji (22.08.) ter še domača tekma proti Belgiji (25.08.). Povratni tekmi z Izraelom in Islandijo pa sta na sporedu januarja prihodnje leto. Na evropsko prvenstvo se uvrstita prvouvrščeni ekipi. Belgija je izraziti favorit v naši skupini, saj je najvišje postavljena evropska ekipa med tistimi, ki so morale v kvalifikacije, ker niso direktno uvrščene na prvenstvo stare celine. Pred slovenkami so po koeficientu tudi Izraelke, a so naše punce trdno odločene, samozavestne in željne uvrstitve na evropsko prvenstvo.

Želimo jim veliko srce na igrišču in hladne glave.

Srečno punce! Navijače in vse ljubitelje odbojke pa vabimo v sredo 15.08. ob 19:00 v mariborsko Lukno, ko bo prvi tekmec Izrael.



Več v Šport