Prikaz balonarstva v Radencih

Prikaz balonarstva starejšim občanom v Radencih

Filip Matko, četrtek, 19. avgust 2010 ob 20:56
Prikaz balonarstva

Prikaz balonarstva

V Balonarskem klubu Bakovci je že od leta 2004 dalje zelo aktiven balonar Silvo Vohar, ki se je s tem športom pričel ukvarjati dve leti pred tem. Vsakomur, ki se zanima za to športno-rekreativno panogo, balonarji to zelo radi predstavijo.

Predstavitev balonarstva so v četrtek, 19. avgusta, izvedli na dvorišču DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. S svojimi sodelavci je Silvo Vohar pričel po 18. uri razprostirati balon po dvoriščni travnati površini in kmalu je s pomočjo plinskega gorilnika pričel polniti prostornino balonske kupole, ki se je dvignila skoraj enako visoko, kot je visok štirinadstropni DOSOR. Zbrali so se številne stanovalke in stanovalci doma, kot tudi bližnji sosedje ter prebivalci Radenec, še največ je bilo radovednih otroških oči. Marsikomu je ušel kakšen izdih navdušenja ali presenečenja in nekaj minut po 19. uri se je zgodilo: balonar Silvo Vohar, ki je poprej vsem zbranim razložil pomen balonarstva, je z balonom poletel nad Radenci. Veter je pihal z juga in balon je odneslo proti severu, nato pa se je obrnil proti severozahodu ter pristal na travnih površinah kar precej daleč iz Radenec proti Šratovcem.

Med občudovalci dviga in poleta balona je bilo kar nekaj posameznic in posameznikov, ki bi bili pripravljeni se povzpeti v balonarsko košaro ter poleteti v zračne višine. Toda to jim bo omogočeno, kot so zatrdili balonarji, ob njihovem prihodnjem obisku.


Več v Družabno