ŠNK Radgona izločila sosede iz Radencev

Radgončani uspešno začeli novo sezono

Prlekija-on.net, nedelja, 12. avgust 2018 ob 22:28
ŠNK Radgona - Radenska Slatina

ŠNK Radgona - Radenska Slatina

Uradni začetek nove nogometne sezone 2018/19 v Gornji Radgoni ni mogel postreči z boljšo tekmo, kot gostovanje sosedov iz Radencev. Žreb je namreč hotel, da sta se v prvem krogu pokalnega tekmovanja morala pomeriti ŠNK Radgona in Radenska Slatina. Lepo število gledalcev, ki je preseglo tudi nekatere prvo in zlasti drugoligaške dvoboje, je lahko uživalo v zanimivem dvoboju, kjer so v prvem polčasu dominirali varovanci domačega trenerja Jožeta Sečkarja. Zato so Radgončani zasluženo povedli 2:0 in ko je bilo za pričakovati, da bodo nadaljevali v takšnem slogu, so se domači v nadaljevanju nekako spontano povlekli v obrambo zaradi česar so Radenčani dobili več prostora za napade. Iz enega takšnih napadov so gostje znižali izid in čeprav so tudi v zadnjih dvajsetih minutah imeli še nekaj priložnosti so gostitelji uspeli obdržati minimalno prednost in se glede na vse videno zasluženo uvrstili v nadaljnje pokalno tekmovanje.

Žalostno prvič: Za mnoge ljubitelje nogometa v Gornji Radgoni je neverjetno, da Radgončani niti malo ne cenijo svojih nogometašev, ki z veliko volje, odrekanj in borbenosti, brez kakršnegakoli plačila promovirajo svoj klub, mesto in občino. Na tekme pride le peščica domačinov iz Gornje Radgone pa še večina slednjih raje ostane za ograjo igrišča in čez ograjo spremlja dvoboj, ne da bi plačala simbolično vstopnino in nekoliko pomagala klubu. Tukaj so Radenčani povsem drugačni, saj spoštujejo svoje nogometaše in tudi tokrat jih je na Tratah bilo vsaj 80 odstotkov. Korektno so navijali za svoje fante, nagradili pa so tudi dobre poteze nasprotnikov. Morebiti bo kaj drugače že to soboto, 18. avgusta, ko se začenja tudi prvenstvo v III. SNL, vzhod in ko na Tratah gostuje NK Grad.

Žalostno drugič: Praktično vsi prisotni na lokalnem derbiju na Tratah niso mogli dojeti, da je tako pomembno tekmo, sodil en sam sodnik, brez pomočnikov. Sreča je samo, da je izkušeni sodniški lisjak Andrej Tratnjek dvoboj vodil brez napak in se je vse končalo v najboljšem redu. Žal bi lahko bilo tudi drugače, in zato bi bilo dobro, če bi se čim več nogometašev in nogometašic, ki ne igrajo več, odločalo za vstop v sodniške vrste.

ŠNK Radgona - Radenska Slatina 2:1 (2:0)

Stadion TŠC Trate, gledalcev, glavni sodnik: Andrej Tratnjek (Murska Sobota), brez pomočnikov, delegat: Damjan Anželj (Murska Sobota).

Strelci: 1:0 Kristjan Kolarič (23.), 2:0 Aleksander Nedižavec (44.), 2:1 Adam Štelcl (67.)

ŠNK Radgona: Dragan Topić, Alen Klobasa, Borut Bračič (od 59. Aleš Lebar), Jan Klobasa, Aleksander Nedižavec (od 86. Mitja Adam), Kristjan Kolarič (od 90. Tjan Pučko), Marko Horvat, Blaž Drašak, Aljaž Kocet, Luka Madon (od 69. Denis Kolarič), Mitja Divjak. Trener: Jože Sečkar.

Radenska Slatina: Uroš Hozjan, Marko Turk, Matej Fišer, Aljaž Tušak, Denis Potrč, Alen Lebar, Denis Kavaš (od 69. Mitja Senčar), Žan Kavaš. Damjan Kaučič (od 57. Dominik Penhofer), Rok Šteiner (od 57. Adam Štelcl), Danijel Frčko. Trener: Marko Fajdiga.

Napredovali tudi mladinci ŠNK Radgona

Podobno kot Radgončani so se v 2. krog pokalnega tekmovanja uvrstila tudi ekipa Apač, ki je brez boja 3:0 dobila tekmo v Vanči vasi, kjer domača Roma ni imela dovolj igralcev za igranje. Morebiti se lahko zgodi, da bi ŠNK Radgona v 2. krogu pokalnega tekmovanja, igrala še z drugimi sosedi... Mimogrede so se tudi mladinci ŠNK Radgona uvrstili v nadaljevanje pokalnega tekmovanja, saj so v 1. krogu nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo, gladko 3:0 (1:0), po zadetkih Tjana Pučka, Roka Voharja in Aljoša Lipiča, slavili v Beltincih. Po drugi strani pa so mladinci Radenske Slatine izgubili 2:5 (1:2) pri vrstnikih v Bogojini in so se enako kot njihovi starejši kolegi že poslovili od pokalnega tekmovanja. Za mlade Radenčane sta zadela Marcel Mulec in Žiga Zver.



Več v Šport