Na turnirju v odbojki na mivki slavila ekipa OK Ljutomer

Tekmovanja se je udeležilo 7 ekip

Prlekija-on.net, sobota, 18. avgust 2018 ob 09:10
Turnir v odbojki na mivki

Turnir v odbojki na mivki

Športna zveza Ljutomer je na praznično sredo, 15. avgusta, na ljutomerskem kopališču organizirala turnir v odbojki na mivki za mešane postave. Tekmovanja se je udeležilo 7 ekip, ki so najprej igrale v dveh predtekmovalnih skupinah, nato pa so se najboljše štiri pomerile še v izločilnih bojih.

Tekmovanje je trajalo od 10. pa do 17. ure, v tem času pa smo lahko videli zelo zanimive in izenačene tekme. Še posebej napeto je bilo v polfinalnih dvobojih, kjer se je igralo na dva dobljena niza do 21 točk. Obe tekmi sta bili povsem izenačeni, končnega zmagovalca pa je dal šele tretji niz. Tako sta se v finale uvrstili ekipi OK Ljutomer, ki je z 2:1 (-20,17,14) premagala ŠD Cven, in ŠRD Kostanjevica, ki je prav tako z 2:1 (-19,12,9) bila boljša od ekipe Mladi upi. V tekmi za tretje mesto so slavili Mladi upi z rezultatom 2:0 (18,7). Finalna tekma pa je bila povsem izenačena do sredine tretjega niza, ko so Boris, Luka in Maša povedli za nekaj točk in vodstva več niso izpustili iz rok. Tako je slavila ekipa OK Ljutomer z rezultatom 2:1 (-18,18,11).

Vseh sedem ekip je prejelo spominske praktične nagrade, najboljše tri ekipe pa so prejele še pokale in medalje, ki sta jih podeljevala predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter, in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler.

Končne uvrstitve:
1. mesto: OK Ljutomer
2. mesto: ŠRD Kostanjevica
3. mesto: Mladi upi
4. mesto: ŠD Cven
5. - 7. mesto: ŠD Stari hrast mladi, Deca, ŠD Stari hrast



Več v Šport