Začelo se je prvenstvo v 3. SNL - vzhod

Radgončani remizirali s favoriziranim Gradom, Veržej premagal Hotizo

Prlekija-on.net, nedelja, 19. avgust 2018 ob 09:21
ŠNK Radgona - NK Grad

ŠNK Radgona - NK Grad

Potem, ko so pred tednom dni premagali sosede iz Radencev in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje v Pokalu MNZ Murska Sobota, so nogometaši ŠNK Radgona kar uspešno začeli tudi novo prvenstveno sezono v 3. SNL - vzhod. Varovanci trenerja Jožeta Sečkarja so namreč pred domačimi navijači remizirali s favoriziranimi gosti z Grada na Goričkem, seveda pa ne bi bilo nezasluženo, če bi gostitelji osvojili vse tri točke. Enako bi lahko zmagali tudi gostje, ki s trenerjem Bogdanom Črnkom sodijo med favorite za sam vrh v 3. SNL - vzhod. Res je sicer, da so igralci NK Grad imeli žogo nekoliko več v posesti, a kljub temu so imeli Radgončani nekaj več zrelih priložnosti, ki jih niso izkoristili. Ob vsem tem je neodločen izhod najbolj realen, saj sta si obe ekipi zaslužili vsaj po eno točko.

Graščani so povedli v 30. minuti, ko se je njihov kapetan Nemanja Stošić, po kotu z desne strani, najbolje znašel v gneči pred Draganom Topičem, ki strela iz bližine ni uspel ukrotiti. Že pred tem so gostje zadeli prečnik, dve zreli priložnosti pa je že v 1. polčasu imela tudi ekipa ŠNK Radgona. Do konca polčasa se izid ni spreminjal, v nadaljevanju pa so tudi domači postali še nekoliko bolj napadalni, saj so se prepričali, da Grad vseeno ni neranljiv. In to se je potrdilo v 53. minuti, ko je izid izenačil 23-letni Kristjan Kolarič. V nadaljevanju sicer zelo zanimive in korektne tekme, sta se ekipi izmenjevali v napadih, a sta Dragan Topić in Lazar Miković ostala nepremagana za zasluženi remi. Radgončani so sicer bili bolj zadovoljni, saj so jim nekateri napovedoval visok poraz...

ŠNK Radgona - NK Grad 1:1 (0:1)

Stadion TŠC Trate, 200 gledalcev, glavni sodnik: Niko Mihelič, pomočnika: Lovro Mileta in Nejc Barovič (oba Ptuj), delegat: Igor Drnovšek (Trbovlje).

Strelca: 0:1 Nemanja Stošić (30.), 1:1 Kristjan Kolarič (53.)

ŠNK Radgona: Dragan Topić, Alen Klobasa, Luka Madon, Borut Bračič (od 82. Denis Kolarič), Jan Klobasa, Aleksander Nedižavec (od 64. Aleš Lebar), Kristjan Kolarič (od 90. Tjan Pučko), Mitja Adam (od 46. Borut Uhan), Marko Horvat, Blaž Drašak, Aljaž Kocet. Trener: Jože Sečko.

NK Grad: Lazar Miković, Luka Žnidarič (od 63. Tomo Marič), Saša Celec, Niko Vrabelj, Nemanja Stošić (od 82. Tadej Marič), Kevin Poredoš, Dejan Belna, Mitja Kolmanko (od 82. Blaž Kauthaker), Rok Potočnik (od 58. Alen Gašperšič), Nino Bernjak, Damir Fujs (od 63. Nikolas Huber Buček). Trener: Bogdan Črnko.

Poleg v Gornji Radgoni je v soboto bil odigran le še en dvoboj 1. kroga v 3. SNL - vzhod. Veržej je 2:1 (0:0) premagal Hotizo. Gole za Veržej sta dosegla Marko Ilič iz 11-metrovke v 56. minuti in Karel Šalamun v 94. minuti.



Več v Šport