Doživljajski park Vulkanijo pri Gradu na Goričkem obiskal 100.000 obiskovalec

To je bila družina iz Žalca, ki je ob tej priložnosti prejela priložnostno spominsko darilo

Prlekija-on.net, četrtek, 23. avgust 2018 ob 18:36
100.000 obiskovalec v Vulkaniji

100.000 obiskovalec v Vulkaniji

Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Leta 2013 so ga obudili v Doživljajskem parku Vulkanija, kjer obiskovalci skozi interaktivne vsebine in 3D filme spoznajo vulkane, potujejo v vulkansko podzemlje in doživijo izbruh goričkega vulkana. Ogledajo si tudi geološki muzej in se z Oli vlakom peljejo do kamnoloma bazaltnega tufa, kjer lahko najdejo kristale olivina. Izbruh goričkega vulkana je v petih letih doživelo preko 100 tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije in drugih držav širom Evrope in sveta, ki so vselej navdušeni nad Vulkanijo. Od prvega odprtja do danes je bila Vulkanija zaprta le tistih 10 mesecev med obnovo od decembra 2014 do oktobra 2015.

Od 2. oktobra 2015 nemoteno deluje skozi vse leto in privablja številne obiskovalce, predvsem družine, šolarje, odrasle, razne skupine upokojencev in sindikalnih izletnikov, ki so navdušeni nad interaktivno in zanimivo predstavitvijo vulkanov, nad doživetim potovanjem skozi vulkansko podzemlje, 3D filmi, predvsem pa nad 3D podzemnim vlakom.

Obisk v Vulkaniji se pospešeno dviguje iz leta v leto, v lanskem letu jih je obiskalo preko 32.000 obiskovalcev, letos jih bo še več. Ob peti obletnici delovanja doživljajskega paka Vulkanija so v teh dneh zabeležili 100.000 obiskovalca, to je bila družina iz Žalca, ki je ob tej priložnosti prejela priložnostno spominsko darilo.



Več v Družabno