Zapel je tudi klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Pisne zahvale vinogradnikom, ki so odprli kleti ob letošnjem pohodu Od kleti do kleti

Branko Košti, petek, 24. avgust 2018 ob 12:51
Postavljanje klopotca DV Mala Nedelja

Postavljanje klopotca DV Mala Nedelja

Potem, ko so na praznik Marijinega vnebovzetja malonedeljski vinogradniki postavljali klopotce v svojih vinogradih, so se v soboto 18. avgusta, zbrali na sedežu Društva vinogradnikov Mala Nedelja v Moravcih in na drog postavili tudi društveni klopotec.

Na slovesnost, kar za vinogradnike postavitev klopotca prav gotovo je, so seveda povabili številne prijatelje, znance in tudi naključne goste iz Bioterm, za katere je bilo dogajanje še posebej zanimivo. Nameščanje posameznih delov klopotca na drog je potekalo rutinirano, saj je ekipa na čelu z Mitjo Hornom že uigrana, samo delo pa je pozorno nadzorovala vinska kraljica DV Daša Horn, ki je s tem opravila eno zadnjih uradnih nalog vinske kraljice društva Martine IX, saj se njen dveletni mandat izteka. Je pa bilo med obiskovalci kar nekaj brhkih deklet, izmed katerih bo morda katera prihodnji dve leti nosila krono jubilejne 10. vinske kraljice DV Mala Nedelja Martine X. Katera bo to, vinogradniki že vedo, a imena še nočejo izdati.

Postavitev je, kot se za tako prlložnost spodobi, potekala v veselem in sproščenem vzdušju, za kar so poskrbeli Zet Branko, preverjena ekipa kuharjev, dobra vinska kapljica, najbolj pa seveda sami obiskovalci.

Vodstvo društva se je ob tej priložnosti s pisnimi zahvalami zahvalilo vinogradnikom, kateri so odprli svoje kleti ob letošnjem pohodu Od kleti do kleti.



Več v Družabno