Odprtje LUŠTne domačije v Renkovcih

Uradno so predstavili nov 2,4 ha velik rastlinjak, v katerem bodo pretežno gojili posebne oziroma nišne sorte paradižnika, s čimer želijo popestriti raznovrstnost domače, slovenske ponudbe paradižnika

Prlekija-on.net, nedelja, 9. september 2018 ob 12:05
Odprtje LUŠTne domačije

Odprtje LUŠTne domačije

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, je skupaj s predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije, mag. Dejanom Židanom, in direktorji podjetja Paradajz, d. o. o. slavnostno odprla rastlinjak za gojenje posebnih sort paradižnika in demonstracijski center »LUŠTna DOMAČIJA«. Tako so tudi uradno predstavili nov 2,4 ha velik rastlinjak, v katerem bodo pretežno gojili posebne oziroma nišne sorte paradižnika, s čimer želijo popestriti raznovrstnost domače, slovenske ponudbe paradižnika.

Obenem so slavnostno odprli tudi demonstracijsko-degustacijski center s prenovljeno trgovino - LUŠTna DOMAČIJA. Za občino Turnišče in širše Pomurje je investicija izjemnega pomena, saj podjetje zaposluje številne domačine, v prihodnosti načrtujejo še nekaj novih zaposlitev. Vedno bolj pa lokacija postaja tudi turistično privlačna, ne samo za občino, ampak tudi za širše okolje.

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, je v svojem govoru povedala, da Občina Turnišče sledi podjetju in ga podpira. Zahvalila se je vodstvu podjetja in povedala, da je vesela, da so v občini Turnišče. Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, mag. Dejan Židan, je prav tako izpostavil, da na omenjeno investicijo ne gleda samo kot na investicijo, ki je povezana s proizvodnjo hrane, ampak na investicijo, ki povečuje turistični potencial Pomurja. Prepričan je, da podjetje Paradajz d. o. o. daje vzgled mladim podjetnikom v prihodnje.



Več v Gospodarstvo