Na Kapelskem Vrhu odslej foto studio Karin Kegel Photography

Fotografinja Karin Kegel je sledila svojim sanjam in odprla lasten foto studio, ki ji bo po njenih besedah omogočil dodatno prilagodljivost željam njenih strank

Oglasno sporočilo, sobota, 15. september 2018 ob 10:141
Odprtje foto studia Karin Kegel Photography

Odprtje foto studia Karin Kegel Photography

V občini Radenci, natančneje na Kapelskem Vrhu 16, je domačinka Karin Kegel odprla svoj foto studio. Karin se je pred tremi leti preselila v Lenart v Slovenskih goricah, a se je v domači kraj vrnila poslovno. Kot pravi sama, je na domači kraj zelo navezana in ravno to ji daje največji zagon pri delu.

Uradna otvoritev foto studia je potekala v soboto, 1. septembra, in v nedeljo, 2. septembra 2018. Obiskovalci so si lahko ogledali dosedanje delo in pridobljene izkušnje fotografinje s področja grafičnih tiskovin, foto knjig in različne fotografije. Otvoritve se je udeležilo nekaj več kot 100 obiskovalcev, ki jim je Karin predstavila svoje dosedanje delo. Obiskovalcem je bila posebej zanimiva spominska stena s fotografijami prednikov, ki so nekoč živeli v hiši, v katerem je sedaj foto studio.

Krsti, poroke, družinski portreti - človek mora zažareti v svoji najlepši podobi

Karin se s profesionalnim fotografiranjem ukvarja več kot 5 let. Znanje o fotografiji in grafičnem oblikovanju je pridobila na Srednji šoli za oblikovanje Maribor, ga nadgradila na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor, kjer sedaj zaključuje magistrski študij Medijskih komunikacij.

Njeni glavni področji delovanja sta fotografiranje porok in družin. Njene pogoste stranke so nosečnice, novorojenčki in otroci, v svoj fotografski objektiv ujame tudi utrinke različnih prelomnih dogodkov, kot sta sveti krst in zaroka. Ponuja tudi tematsko fotografiranje, predvsem v času božiča in velike noči, ter druga priložnostna fotografiranja, kot so raznorazne prireditve. Svoj repertoar razširja še z grafičnim oblikovanjem poročnih tiskovin, vabil, darilnih bonov in koledarjev.

Skriti del njenega dela, ki je prav tako zelo pomemben, je skrb za sproščenost in spontanost strank med fotografiranjem ter upoštevanje njihovih želja. Kombinacija slednjega, igra naravne svetlobe in lahkotnost ter pristnost dogodka skupaj ustvarijo popoln trenutek, ki ga Karin ujame v objektiv.

Lasten foto studio - uresničitev sanj

Največji delež povpraševanja trenutno predstavlja poročna fotografija, foto studio pri tem omogoča razširitev in raznovrstnost ponudbe. Vse več strank je izrazilo željo po studijskem fotografiranju, kar je vodilo k naslednjemu velikemu koraku, torej k odprtju studia.

V studiu so vsi rekviziti in pripomočki zbrani na enem mestu, s čimer se poveča fleksibilnost fotografiranja in možnost zadovoljitve želja ter potreb strank. Kot že omenjeno, je studio postavljen v hišo, ki je bila zgrajena leta 1850 in so v njej bivali fotografinjini prastarši Mir. Po prenovi prostorov v njem prevladuje skandinavski slog z dekorativnimi dodatki geometrijskih elementov. Karin je tako obenem združila duh preteklosti in v prostore vnesla del sebe, na kar je posebej ponosna.  

Otvoritev studia ji je omogočila večjo prepoznavnost in nove priložnosti za sodelovanje. Je pa foto studio le kljukica na seznamu želja, saj se Karin že vztrajno spogleduje z nadaljnjimi cilji in en izmed teh je postati organizatorka porok.

Karin lahko sledite na Facebooku in Instagramu.



Več v Gospodarstvo