Znani Slovenci na Maleku trgali grozdje

VIP trgatev pri vinarju leta v družbi prijateljev in znanih Slovencev

Prlekija-on.net, torek, 18. september 2018 ob 20:18
Katarina Pungračič in Sašo Udovič

Katarina Pungračič in Sašo Udovič

Vinska klet Puklavec Family Wines je letos že petič zaporedoma organizirala tradicionalno srečanje za prijatelje, poslovne partnerje, okoliške župane in znane Slovence sredi jeruzalemskih goric, v idilični Zidanici Malek. Skupno zgodbo so pričeli pisati leta 2014, ko so skupaj posadili trte šipona, sledilo je prvo opravilo v vinogradu, od leta 2016 se pa sedaj že tradicionalno vsako leto srečujejo na VIP trgatvi, tokrat v rekordni udeležbi, saj se je zbralo kar 150 zabave željnih gostov.

V vinogradu pri slikoviti Zidanici Malek, je bilo v četrtek popoldne zopet živahno, saj je potekalo prav posebno tradicionalno srečanje oz. nadaljevanje zgodbe, ki se je pričela leta 2014. V imenu družine Puklavec, lastnikov vinske kleti, je goste pozdravil in nagovoril Vladimir Puklavec, ki je poudaril, da se vsako leto z veseljem vrača na ta tradicionalni dogodek, kjer se v prijetnem vzdušju ponovno sreča s prijatelji in znanci.

Srečanju so se pridružili številni poslovni partnerji, okoliški župani, znani Slovenci in predstavniki podjetij, ki so svojo trto sorte šipon zasadili leta 2014 in s tem prispevali k zgodovinski javni obnovi vinograda, ki spada med največje pri nas. Za dobro razpoloženje so poskrbeli priljubljeni zabavljač Klemen Slakonja, ki je nastopal tako v vlogi moderatorja, pevca kot tudi v vlogi imitatorja. Dogodek so popestrili tudi lokalni oktet Kogovski dečki in narodno zabavni Ansambel Opoj. Za kulinarično doživetje ob vrhunskem vinu je poskrbela Nana Catering iz Maribora, svojevrsten pečat pa so s svojimi domačimi slaščicami dodale tudi simpatične prlečke iz Aktiva kmečih žena Kog, prvič na Jeruzalemu pa so se predstavili tudi simpatični prleki s start up podjetjem Glowen in poskrbeli, da so gostje lahko uživali v čisto svežih prleških poštržačah, katere so pekli kar v živo na dogodku. Za piko na i pa je 2x državni prvak v mešanju koktejlov Tomaž Fartek poskrbel, da s lahko gostje uživali tudi v odličnih vinskih koktejlih.

Med gosti smo lahko opazili tudi znane slovence, ki so z veseljem prišli potrgat grozdje na svojih trtah: Sašo Udovič, direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricelj, Vinska kraljica Slovenije 2018 Katarina Pungračič, modna oblikovalka Urša Drofenik, piarovka Andreja Jernejčič in mnogi drugi.

Foto: Rajko Lukačič



Več v Družabno