Magi trikratni balkanski prvak

Prvo mesto je osvojil v teku na 100 metrov z ovirami, v skoku v višino, v teku na 300 metrov z ovirami in bil drugi v skoku v daljino

Prlekija-on.net, nedelja, 23. september 2018 ob 20:44
Magi v Celju

Magi v Celju

V Celju, na atletskem stadionu Kladivarja je bilo končano tridnevno Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Tekmovalo je 582 atletov iz 10 držav v starostnih kategorijah od 35 do 95 let. Vsak tekmovalec je lahko nastopil samo v štirih disciplinah. Celjski organizatorji so skupaj z merilno ekipo Timing iz Ljubljane odlično izpeljali tekmovanje.

Zdravko Mauko - Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je tekmoval v štirh. Po odličnih nastopih prejšnji teden na Azijsko pacifiških igrah v Penangu v Maleziji je tudi tokrat zmagoval. Prvo mesto je osvojil v teku na 100 metrov z ovirami, v skoku v višino, v teku na 300 metrov z ovirami in bil drugi v skoku v daljino.

Uspešni so bili tudi ostali pomurski atleti veterani. Z desnega brega Mure je bil Karl Vrbnjak iz Svetega Jurija ob Ščavnici zmagovalec v polmaratonu in tretji na 5.000 metrov, njegov sovaščan, Vanja Kreft je osvojil 2. mesto v hoji na 5.000 metrov. Z levega brega Mure so medalje osvojili: Dejan Preindl 1.mesto v teku na 5.000 metrov, Tjaša Žalig 2. mesto v teku na 5.000 metrov, Tiberij Lebar 2. mesto v šprintu na 100 metrov in Štefan Potočnik dve tretji mesti, v metu kladiva in metu gire.

Člani Atletske balkanske federacije za veterane iz 10 držav so potrdili organizatorja tekmovanj za leto 2019. Balkansko prvenstvo v dvorani bo meseca marca v Istanbulu, poletno tekmovanje na stadionu bodo organizirali v Bukarešti.



Več v Šport