Plesalci Plesne šole Urška Pomurje so se iz Češke vrnili s pokalom

Disco formacija zmagala na IDO Svetovnem pokalu na Češkem

Prlekija-on.net, torek, 25. september 2018 ob 13:49
Plesalci Plesne šole Urška Pomurje na Češkem

Plesalci Plesne šole Urška Pomurje na Češkem

Od 20. do 23. septembra, je v Ustiju nad Labo na Češkem potekal IDO Svetovni pokal za disco dance. Udeležila se ga je tudi slovenska reprezentanca, katero so sestavljali tudi plesalke in plesalci Plesne šole Urška Pomurje. Vsako leto se tega tekmovanja udeleži preko 2.000 najboljših plesalcev iz posameznih držav.

Preizkusili so se v različnih kategorijah in disciplinah. Plesalke in plesalci so v tem letu naredili ogromen korak naprej, kvaliteta pa se zrcali v samih rezultatih.

V kraljevi disciplini disco dance formacije člani so se plesalke združile s plesno šolo Kattan v formacijo Kratos (24 plesalcev) in si priplesale najvišjo stopničko, ter s tem osvojile naslov zmagovalcev Svetovnega pokala.

Pri solistkah je najvišje mesto osvojila Viktorija Hartman Adjei; 10. mesto, v članski kategoriji, za njo pa Tara Ficko s 23. mestom.

Pri mladinkah je Lana Tivadar pristala na 22. mestu, tik za njo Gloria Makovec in Brina Mernik na 61. mestu. V mladinskih parih sta Pia Lepoša in Brina Mernik osvojili odlično 27. mesto. Solo deklici Lina Stanek in Pia Lepoša, pa sta si delili 36. mesto.

Nina Mernik, njihova trenerka, je z rezultati zelo zadovoljna, saj so nekatere prestopile v višjo kategorijo in tudi konkurenca je velika. Plesalke bodo zdaj pridno trenirale naprej, saj jih v novi sezoni čaka veliko tekem.

Če se tudi vi želite pridružiti plesni šoli Urška Pomurje, vas bodo zelo veseli.



Več v Šport