V minulih dneh številni vozniki »napihali«, rekorder z 1,26 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Policisti so v minulih dneh ustavili voznike, ki so imeli 0,36 mg/l, 0,45 mg/l, 0.70 mg/l, 0,88 mg/l in 1,26 mg/l alkohola v izdihanem zraku in so vsi ostali brez vozniških dovoljenj, en pešec pa je zaradi opitosti padel in se poškodoval

Prlekija-on.net, sreda, 26. september 2018 ob 09:25
Alkotest

Alkotest

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 20. septembra, ob 14.53 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru in pobegom s kraja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika poškodoval oškodovančevo vozilo. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom, v kolikor pa bo izsleden neznani voznik, bodo zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

Ob 17.00 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeo, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika poškodoval oškodovančevo vozilo. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 22:15 uri so bili na kraju prometne nesreč I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Bratonečice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

V petek, 21. septembra, ob 09:42 uri so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Pavlovskem vrhu nato pa v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanje lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 11:45 uri so na glavni cesti v naselju Loperšice kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, (1,26 mg/l alkohola v izdihanem zraku) zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 10.46 uri so dobili obvestilo, da znana oseba v prijaviteljevi garaži hrani kolesa, ki naj ne bi bila njegova. Po opravljenih poizvedbah so ugotovili, da kolesa niso odtujena.

Ob 15.13 uri so Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo med voznikoma osebnih vozil, vzrok je bila prekratka varnostna razdalja. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Ob 19.08 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj žalil oškodovanko, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Zaradi opitosti padel in se poškodoval

V soboto, 22. septembra, ob 00:38 uri so bili obveščeni o motenju nočnega počitka v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da se opravljajo dela in sicer siliranje koruze, kar pa je motilo prijaviteljico, katera pa ni želela nastopiti kot priča, zato so zadevo zaključili s točko v poročilu.

Ob 13:01 uri so bili obveščeni o sporu sosedov v naselju Šardinje. Policisti v opravljenih razgovorih niso zaznali elementov/znakov kaznivega dejanja ali prekrška, zato bo zadeva zaključena z Uradnim zaznamkom.

Ob 13:48 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in z udeležbo tujca na lokalni cesti v naselju Pavlovski vrh. Na kraju je bila povzročitelju (tujcu) izrečena globa, katero je takoj plačal.

Ob 22.10 uri so bili s strani zdravstvenih delavcev ZD Ormož obveščeni, da peljejo poškodovanega moškega v bolnišnico Ptuj, ker je močno pod vplivom alkohola in poškodovan. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je omenjeni moški padel v Ivanjkovcih in se poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o tej zadevi.

Ob 22.18 uri so v Svetem Tomažu ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bil izdan plačilni nalog, odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Vlom v objekt na območju Velike Nedelje

V nedeljo, 23. septembra, ob 04:13 uri so bili obveščeni o vlomu v objekt na območju Velike Nedelje. Patrulja je kraj zavarovala do prihoda pristojnih služb, kateri so tekom dneva opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 06:25 uri so bili obveščeni, da na območju naselja Osluševci, po vozišču hodi temno oblečen moški ter tako predstavlja nevarnost za ostale udeležence v cestnem prometu. Na kraj je bila poslana patrulja, katera pešca ni izsledila.

Pešci so še posebej pogosto v prometnih nesrečah udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko so vremenske razmere neugodne (megla, dež), svetli del dneva pa je krajši. Poskrbite, da boste v prometu vidni; nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost pešcev (odsevne trakove, kresničke), upoštevajte prometne predpise; prečkajte cesto na označenih prehodih za pešce, hodite po pločnikih (če obstajajo) oz. ob levem robu vozišča v smeri hoje, poskusite predvideti ravnanje drugih udeležencev v prometu.

V ponedeljek, 24. septembra, ob 13.15 so obravnavali kaznivo dejanje grožnje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Ob 15.19 so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Obema udeleženkama so izdali plačilni nalog.

Ob 00:40 uri so v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.70 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejeno pridržanje po določilih Zakona o pravilih cestnega prometa. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

V torek, 25. septembra, ob 19.52 uri so v Cvetkovcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,36 mg/l), zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 20:30 uri so v naselju Žerovinci kontrolirali voznika traktorja (štirikolesnik). Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l), prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev bodo podali obdolžilni predlog na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob rednem delu bodo policisti tudi v naslednjih dneh opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvi hitrosti.



Več v Črna kronika