Nemci v zadnjih minutah razblinili sanje Slovenije po napredovanju v četrtfinale

Kljub vsemu se lahko Slovenija pohvali z odlično uvrstitvijo med 16 najboljših malonogometnih reprezentanc na svetu

Prlekija-on.net, petek, 28. september 2018 ob 17:24
Slovenska reprezentanca

Slovenska reprezentanca

Slovenska malonogometna reprezentanca je na današnji tekmi v osmini finala svetovnega prvenstva Socca Cup izgubila proti Nemčiji in se tako poslovila od nadaljevanja tekmovanja. Nemci so bili boljši s 3:4, čeprav na igrišču niso prikazali toliko borbe in agresivnosti, kot jo je Slovenija. Slovenija je po zadetkih Štefana Horvata, Boštjana Preskarja in Matica Bertonclja že vodila s 3:2, nato pa so Nemci najprej zadeli za izenačenje, kasneje pa še v zadnjih minutah za vodstvo s 3:4. Čeprav je Slovenija v sodnikovem podaljšku igrala brez vratarja in poskušala napadati, ji zatresti nemške mreže za izenačenje tokrat ni uspelo. Kljub vsemu pa se lahko Slovenija pohvali z odlično uvrstitvijo med 16 najboljših malonogometnih reprezentanc na svetu.

Čeprav so se Nemci uvrstili v četrtfinale pa njihova zmaga ni bila lahka. Slovenci so bili namreč boljši nasprotnik. Strelec prvega zadetka Štefan Horvat je po tekmi to potrdil: "Seveda smo bili boljši od Nemcev, borili smo se celotno tekmo. Poskušali smo tudi kaj izigrati, ampak škoda, ker so nas manjše napake stale napredovanja v četrtfinale".

Selektor Miran Vovk je bil malo razočaran, vendar ponosen na svoje varovance. "Po razburljivi tekmi smo nesrečno izpadli, a smo vseeno ponosni na našo igro, predvsem pa na pristop. Nemcev se nismo ustrašili, verjeli smo v svoje sposobnosti, bomo pa na naslednjih prvenstvih še močnejši. Predvsem nas veseli, da iz tekme v tekmo napredujemo in je res škoda, da ne moremo pokazati na naslednji tekmi še več. Vendar tudi za to bo še čas. Poraz seveda boli, ampak tako je v športu," je še dodal Vovk.

Slovenska malonogometna reprezentanca, ki se vrača domov v nedeljo, se zahvaljuje vsem, ki ste tekme spremljali in močno navijali za Slovenijo. Posebna zahvala pa gre vsem, ki so potovanje reprezentanci na svetovno prvenstvo tudi omogočili. Menard RA, d.o.o., Sink Solution, Magsis, Podravka Slovenija, Žito, Avtohiša Malgaj, 7camicie Slovenija, Sappè, Cassata, Rotami, Kovinske konstrukcije Marko Zdešar, Pesjak prevozi, Sintal, FIDA, Gofar tisk, Tikvin oli - iz srca hvala.



Več v Šport