59-letna voznika vozila pod vplivom alkohola in brez vozniških dovoljenj

En še poleg tega ni uporabljal varnostne čelade, drug pa je imel na neregistriranem osebnem vozilu nameščene druge registrske tablice

Prlekija-on.net, nedelja, 30. september 2018 ob 17:18
Policija

Policija

Policisti PP Lenart so v petek, 28. septembra, ob 19.50 uri, v Trsteniku ustavili 59-letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, doma iz območja Benedikta. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil kolo z motorjem pod vplivom alkohola. Pri preizkusu alkoholiziranosti je elektronski alkotest pokazal 0,72 mg/l izdihanega zraka. Prav tako med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade in vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja so policisti pristojnemu sodišču vložili za vse prekrške enoten obdolžilni predlog.

Policisti PP Ptuj pa so tega dne, bo 23. uri v Žabjaku ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz okolice Ptuja. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Pri preizkusu alkoholiziranosti je elektronski alkotest pokazal 0,41 mg/l izdihanega zraka. Prav tako je imel na neregistriranem osebnem vozilu nameščene reg. tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Motorno vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja so policisti pristojnemu sodišču vložili za vse prekrške enoten obdolžilni predlog.



Več v Črna kronika