Pri Sv. Juriju ob Ščavnici pripravili sprejem za 4. Medeno kraljico Slovenije Valentino Marinič

Kraljici sta čestitala in zaželela mnogo uspehov na medeni poti župan Miroslav Petrovič in predsednik ČD Vlado Žinkovič

Branko Košti, ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 16:25
Valentina Marinič in Vlado Žinkovič

Valentina Marinič in Vlado Žinkovič

Čebelarsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici je v soboto, 29. septembra, v avli KUS pripravilo sprejem za 4. Medeno kraljico Slovenije. Ta laskavi naziv namreč od letošnjega sejma AGRA, nosi 24-letna diplomirana ekonomistka EPF Maribor Valentina Marinič iz Selišč v občini Sv. Jurij ob Ščavnici.

Čebelarska tradicija Mariničeve družine je dolga, aktivno pa se vključujejo tudi v delovanje čebelarskega društva z več kot stoletno tradicijo, ČD Sv. Jurij ob Ščavnici. Seveda so v društvu veseli uspeha mlade ekonomistke, kateri se je s poznavanjem čebelarstva in tudi s splošno razgledanostjo, uspelo povzpeti na medeni prestol.

V avlo KUS je Medeno kraljico, ob bučnem aplavzu številnih čebelarjev, občanov in gostov, med njimi je bil tudi podpredsednik ČZ Slovenije Janez Vencelj, pospremil predsednik ČD Sv. Jurij Vlado Žinkovič. Po odigrani čebelarski himni je njenemu medenemu veličanstvu čestital župan Občine Sv. Jurij Miroslav Petrovič in izrazil prepričanje, da bo v času svojega medenega poslanstva, poleg čebel in čebelarstva, uspešno promovirala tudi občino.

Mnogo uspehov na medeni poti je kraljici zaželel tudi predsednik ČD Sv. Jurij Vlado Žinkovič in jo, na njeno željo, sprejel v društvo, saj doslej uradno ni bila članica, člani so bili nekateri družinski člani. Poleg šopka ji je podelil še panjsko končnico.

Gostitelji so častni gostji pripravili zanimiv kulturni program, ki so ga izvedli mladi bodoči čebelarji, ki obiskujejo čebelarski krožek na OŠ Sv. Jurij in plesalci FS Janko Divjak iz Kapele, vse obiskovalce pa so bogato pogostili.



Več v Družabno