Otvoritev gozdne igralnice »Lipnjak«

Otroci starejših dveh skupin vrtca Stročja vas so si uredili gozdno igralnico v gozdu Lipnjak

Prlekija-on.net, torek, 2. oktober 2018 ob 09:16
Gozdna igralnica Lipnjak

Gozdna igralnica Lipnjak

Vrtec Stročja vas se je v letošnjem šolskem letu pridružil več kot 80 - im vrtcem v Sloveniji, ki delujejo v mreži gozdnih vrtcev Slovenije. Poučevanje v naravnih okoljih v neposredni bližini vrtcev in šol je več kot primerno za celostni razvoj otrok, šol in vrtcev ter celotne lokalne skupnosti. V praksi pomeni gozdni vrtec, da si v gozdu ali katerem koli naravnem okolju poiščemo prostor, kjer izvajamo različne dejavnosti, pri katerih upoštevamo zmožnosti otrok in njihove individualne lastnosti ter tako pomagamo otrokom, da dosežejo svoje cilje, obenem pa se vsi dobro počutimo.

Otroci starejših dveh skupin, smo si uredili gozdno igralnico v gozdu Lipnjak. Najprej smo poiskali lastnike, ki so nam dovolili uporabljati gozd. Otroci so pri urejanju zelo radi pomagali, grabljali so listje, pospravljali veje, nosili palete... Gozdno igralnico smo ob pomoči hišnika Srečka in vzgojiteljic Mateje, Cvetke in Anite urejali dobre tri tedne. Pri nabavi potrebnega materiala so nam pomagali nekateri starši in z izdelki tudi stari starši.

Na otvoritev gozdne igralnice, ki je bila v ponedeljek, 1. 10. 2018, smo povabili več gostov: županjo mag. Olgo Karba, predsednika krajevne skupnosti Stročja vas Srečka Mihoriča, predsednika turističnega društva TD Putar Borisa Lebarja, gospo Katarino Stajnko Pevec, sestro lastnice gozda, ravnateljico OŠ Stročja vas Matejo Leskovar Polanič, vodjo enote Suzano Babič in strokovne delavke vrtca. Vsi so se z veseljem tudi odzvali.

Ob otvoritvi pa so bili najbolj veseli in srečni otroci, ki v naši gozdni igralnici uživajo in se učijo vse tisto, kar smo se mi starejši nekoč učili v naravi.

Zapisala vodja projekta:
Mateja Polak



Več v Najmlajši