V času dopusta vlomil v hišo in lastnike oškodoval za okrog 10.000 evrov

Vlomilec je v Radencih skozi priprta balkonska vrata vstopil v notranjost ter odtujil večjo količino zlatega nakita in nekaj denarja

Prlekija-on.net, torek, 2. oktober 2018 ob 13:39
Policija

Policija

V ponedeljek, 1. oktobra, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Radencih. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v času dopusta lastnikov neznani storilec prišel do stanovanjske hiše in skozi priprta balkonska vrata vstopil v notranjost ter odtujil večjo količino zlatega nakita in nekaj denarja. Lastnike je oškodoval za okrog 10.000 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila.

Hišne preiskave na območju UE Lendava

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so danes na podlagi odredbe sodišča na območju UE Lendava v zvezi premoženjske kriminalitete opravili štiri hišne preiskave.

Med hišnimi preiskavami sta bila zasežena dva predmeta in več pripomočkov za katere obstaja utemeljen sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj oziroma so bili uporabljeni pri izvrševanju le-teh. V tej zvezi bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil.

Najdena in zasežena je bila tudi manjša količina prepovedane droge in hladno orožje. Po opravljeni ustrezni analizi zaseženih predmetov bo zoper kršitelje uveden prekrškovni postopek po Zakonu o orožju in Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.



Več v Črna kronika