Odprli »Pasji park« za brezskrbno tekanje štirinožcev

Gornja Radgona z novo koristno pridobitvijo na Tratah

Prlekija-on.net, petek, 5. oktober 2018 ob 08:08
Pasji park v Gornji Radgoni

Pasji park v Gornji Radgoni

Ker je tudi v blokovskem naselju na Tratah v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni vedno več štirinožnih prijateljev, katere lastniki predvsem sprehajajo po mestnem parku, športnem centru in tudi po mestnih ulicah, so se na Krajevni skupnosti Gornja Radgona ter domači občini odločili za ureditev "Pasjega parka". Občina je odstopila okoli 400 kvadratnih metrov zemljišča med reko Muro oziroma sprehajalnim nasipom, ter Betonarno Tivadar, na Tratah, zraven so pristopili še nekateri drugi partnerji in nastal je lep park, kjer bodo štirinožci brezskrbno tekali in se igrali. In v okviru obeleževanja 23. občinskega praznika radgonske občine, sta župan Stanislav Rojko in predsednik Sveta KS Gornja Radgona, Tomaž Munda, ob asistenci malčka Urbana Tuša Mauka, novo koristno pridobitev, uradno predali svojemu namenu. Že ob odprtju je po parku, kjer je tudi nekaj "igral" in pipa za vodo, tekalo kar nekaj štirinožcev, kar je že potrdilo, da gre za izjemno koristno novost.

Ob krajši slovesnosti, kjer so nazdravili s kozarcem zlate radgonske penine, kar se za mesto sejmov in penine tudi spodobi, smo med drugim izvedeli, da sta poleg občine, ki je odstopila zemljišče, pri realizaciji projekta sodelovali Betonarna Tivadar, ki je v glavnem uredila zemljišče, ograjo, igrala in vse kar še sodi zraven, in Avto Ferš. V kratkem bodo uredili še peskovnik za štirinožce, ter ustrezni koš za odlaganje smeti in pasjih iztrebkov. Vodenje parka bo prevzelo domače Kinološko društvo Gornja Radgona, ki sicer ima svoj poligon na Polički cesti na obrobju Gornje Radgone.

V parku naj bi dvakrat tedensko imeli tudi svetovanja oz. šolanje štirinožcev in njihovo socializacijo, če se ne bodo mogli prilagajati drugim psom. "Vesel sem vsake, tudi nekoliko manjše pridobitve, ki je koristna za občane. In tako je tudi s tem pasjim parkom, kjer se bo lahko zadrževalo veliko številno štirinožcev, saj je med nami vedno več ljubiteljev živali. Vedno več je pasjih prijateljev tudi v blokih, ki nimajo veliko možnosti za tekanje in igranje, sedaj pa bodo vsi imeli možnost, da si nekoliko bolj pretegnejo noge, brez skrbi, da bi odtekli kam nenadzorovano", je med drugim dejal župan Rojko.



Več v Gospodarstvo