Tri Slovenke leta pri Mali Nedelji

Branko Košti, sobota, 11. september 2010 ob 20:25
Tri Slovenke leta pri Mali Nedelji

Tri Slovenke leta pri Mali Nedelji

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci je v petek pripravilo predavanje na temo zgodnjega odkrivanja in zdravljenja raka ter nasilja v družini. V dvorani kulturnega doma je veliko obiskovalk in nekaj obiskovalcev z velikim zanimanjem prisluhnilo znanima Slovenkama, ki delujeta na teh področjih, dr. Mojci Senčar, zdravnici in predsednici Europa Donna Slovenije in državni tožilki gospe Vlasti Nussdorfer, predsednici društva Beli obroč.

Z njima je prišla gospa Vika Potočnik, prva ženska, ki je bila za županjo našega glavnega mesta izvoljena na neposrednih volitvah.Tako so se na enem mestu zbrale tri ženske, ki so pred leti v akciji revije Jana osvojile laskave nazive Slovenke leta.

Čeprav je v predavanjih obravnavana tematika neprijetna, do neke mere tudi tabu, so predavateljice s svojim načinom izvajanja med prisotne vnesle veliko pozitivne energije in predvsem spoznanje, da je mogoče z zdravim načinom življenja, pravočasnim in pravilnim ukrepanjem ter pozitivno naravnanostjo preprečiti ali premagati tudi najhujše bolezni.


Več v Družabno