Projekt turistični spominek mojega kraja

S Prleško brotvo so v vrtcu Stročja vas želeli prispevati k promociji turističnih vsebin, tradicionalnih za naše okolje ter širiti turistično zavest med najmlajšimi

Prlekija-on.net, petek, 12. oktober 2018 ob 07:50
Prleška brotva v vrtcu Stročja vas

Prleška brotva v vrtcu Stročja vas

Po otvoritvi gozdne učilnice, se je v našem vrtcu zgodil nov turistični dogodek - Pleška »brotva«. Otroci so pri dejavnosti aktivno sodelovali tako pri samem trganju grozdja, nošnji v »putah« na prešo, tlačenju grozdja in končnem stiskanju ali »prešanju«.

Dogodek smo načrtovali skupaj s prebivalci doma Starejših občanov Stročja vas, ki pa se dogodka žal zaradi razsajajoče viroze niso mogli udeležiti, so pa ga lahko spremljali le preko ograje. Iz naših brajd se je do njihovega doma slišalo veselo in navihano igranje harmonike, gospoda Branka Kolarja.

Zabavna aktivnost v naravi, je prispevala k prijetnemu druženju otrok in odraslih, ki so ob »brotveni« kulinariki in zvokih veselih viž harmonike razposajeno plesali in doživljali zabavo, ki tudi v našem okolju počasi izumira.

S Prleško Brotvo smo želeli prispevati k promociji turističnih vsebin, tradicionalnih za naše okolje ter širiti turistično zavest med najmlajšimi.

V Stročji vasi, 05.10.2018 
Zapisali Simona Škrlec in Marica Fijavž



Več v Najmlajši