Najraje sta med svojimi najdražjimi

Zlatoporočno slavje sta pripravila Matilda in Konrad Rokavec

Prlekija-on.net, petek, 12. oktober 2018 ob 08:25
Zlata poroka, Matilda in Konrad Rokavec

Zlata poroka, Matilda in Konrad Rokavec

Na območju Lenarta in sploh Slovenskih goric, je očitno veliko uspešnih zakonov, saj nas pogosto obveščajo o praznovanju zlatih, bisernih, diamantnih in podobnih jubilejnih porok. In tako je bilo tudi v Spodnjem Porčiču, streljaj od Lenarta, kjer sta pred dnevi, srečna in zadovoljna v krogu domačih in prijateljev, zlati jubilej skupnega življenja praznovala Matilda in Konrad Rokavec. Svoje zaobljube drug drugemu, sta v krogu svojih najdražjih, svečano obnovila v cerkvi sv. Lenarta v Lenartu, kjer je civilni del obreda, ob predstavniku države - matičarju, opravil župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, cerkvenega pa ob zahvalni maši častni naddekan in lenarški župnik Martin Bezgovšek.

Zlatoporočenca Rokavec sta se poročila 28. 9.1968 v Lenartu. Matilda se je rodila leta 1949, Konrad pa leta 1946. Po poroki sta vse do leta 1993 živela v Mariboru, kjer sta bila tudi zaposlena. Matilda, ki jo prijatelji kličejo Tilčka, je bila zaposlena v Lesnini v Hočah, Konrad pa kot dipl. org. dela v Gradbenem podjetju Stavbar v Mariboru. V času zaposlitve sta si v Spodnjem Porčiču gradila nov dom, v katerega sta se vselila leta 1993 in je njun sedanji dom. V zakonu sta se jima rodila, sin Bogdan in hčerka Bernarda, ki sta ju razveselila z vnukinjo Špelo in vnuki Marcelom, Miko-Marijem in Anejem.

Zlatoporočenca, čigava ljubezen še naprej premaguje vse ovire, ki jima pridejo naproti, sta najraje v družbi svojih najdražjih, in tako je bilo tudi ob zlati poroki. In kot pravita, so za njun srečen zakon zaslužni: »Ljubezen, otroci in medsebojno spoštovanje



Več v Kultura in izobraževanje