Predstavil se je Andrej Vršič, kandidat za župana Občine Ljutomer

Med drugim je povedal, da se bo zavzemal, da bo turizem, kot del gospodarstva, zapisan z veliko črko T, kot je že bil, kajti občina Ljutomer je že bila na svetovnem turističnem zemljevidu

Prlekija-on.net, petek, 19. oktober 2018 ob 11:38
Andrej Vršič

Andrej Vršič

V petek, 19. oktobra, se je v Gostilni Slekovec v Mali Nedelji predstavil kandidat za župana Občine Ljutomer na listi SMC, Andrej Vršič iz Pristave. Na predstavitvi je bil prisoten tudi nekdanji poslanec DZ mag. Aleksander Kavčič.

Vršič je svojo poklicno pot začel v kabinetu Vlade RS in jo nadaljeval kot profesor nemščine na Gimnaziji Bežigrad. Sedaj opravlja odgovorno delo kot direktor marketinga v Skupini Ocean Orchids (slovenske orhideje). "Mnogi pa me poznate kot dolgoletnega uspešnega direktorja lokalne turistične organizacije v Ljutomeru. Trdno sem odločen postati vaš župan. Ta odločitev ni bila enostavna, vendar je prevladala želja po ustvarjanju boljšega jutri za vse občanke in občane naše Občine. Izpostavljati se, je danes pogum in iskreno želim, da boste tudi vi, dragi moji, na strani pogumnih. Skupaj smo že sodelovali, ustvarili mnogo dobrega in trdno verjamem, da bomo s tem nadaljevali," je med drugim povedal na predstavitvi ter poudaril, da je za njega najpomembneje sodelovanje, "sodelovanje s sosednjimi občinami, v regiji, čezmejno, po Evropi, kajti brez sodelovanja ne bo nič naprej možno delati. Če si izoliran, ne moreš delati, nimaš odprtih poti nikjer, ne v regiji, ne na državnem nivoju, ne na evropskem nivoju. In to sodelovanje bo pomembno za pridobivanje evropskih sredstev."

Ob koncu predstavitve je poudaril tudi, da se bo "zavzemal, da bo turizem, kot del gospodarstva, zapisan z veliko črko T, kot je že bil, kajti občina Ljutomer je že bila na svetovnem turističnem zemljevidu in prizadevati si moramo vsi, da bo ponovno tam, kjer je bila."

Celotno predstavitev si lahko ogledate v spodnjem videu.



Več v Politika