Nazdravili so novemu vinu

Osmič so Martinovali v Apačah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. november 2018 ob 17:51
Martinovanje v Apačah

Martinovanje v Apačah

Podobno kot marsikje po vinorodnih območjih in tudi drugje po Sloveniji, je tudi v Apačah pri Gornji Radgoni potekalo njihovo, sedaj že tradicionalno, 8. Martinovanje, ki ga je ob pomoči lokalnih turističnih in drugih društev, ter Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric, pripravila Občina Apače. In čeprav je istočasno v bližnji okolici potekalo kar nekaj tovrstnih prireditev, se je tudi na dvorišču pred osnovno šolo in občinski stavbo v središču Apač, zbralo lepo število ljubiteljev vina, dobre kulinarike in zabave. Že pred uradnim Martinovanjem, kjer so goste pričakali zvoki Pihalnega orkestra Apače, je potekal tudi Martinov pohod po hribčkih in ravnicah apaške občine.

Ko so se pohodniki in drugi gostje vrnili, med njimi tudi vinski vitezi in vinske kraljice, so se zbrali na prireditvenem prostoru, pripravili krajši kulturni program ter krst mošta v vino. Na prireditvi, katero je vodila Severina Sobočan, so vse prisotne pozdravili župan občine Apače, Franc Pižmoht, predsednik Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih vinogradnikov, Milan Kolarič in vinski kraljici Radgonsko-Kapelskih goric, ter Društva vinogradnikov Mala Nedelja, Katja Kolarič oz. Martina IX - Daša Horn. Na tržnici je bilo moč kupiti domači med, ki so ga ponujali članice in člani Čebelarskega društva Apače, seveda pa ni manjkalo niti sladkih dobrot izpod pridnih rok članic Društva kmečkih žena Apače. V slast so šli tudi pečeni kostanji, ki so jih organizatorji ponujali brezplačno.

Za lačne želodčke so poskrbeli članice in člani ŠTD Mahovci in TD Čemaž Apaške doline, za suha grla pa domači vinogradniki, člani Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric. Za odlično plesno glasbo pa je skrbel Recesija Band se pevko Tjašo Lesjak, in sploh je bilo zelo veselo in prijetno...



Več v Družabno