V Murski Soboti že razkrili kakšno bo letos drsališče

Kako pa bo letos glede drsališča v Ljutomeru, pa nam še ni znano

Prlekija-on.net, torek, 13. november 2018 ob 11:56
Drsališče Murska Sobota

Drsališče Murska Sobota

Mestna občina Murska Sobota je že predstavila načrte za letošnjo zimo, ko bodo kot leta doslej, za zabavo občanov in občank postavili drsališče. Drsališče bo letos postavljeno na novi lokaciji - v Drevoredu Martina Luthra, ki je bil letos obnovljen.

Kot so zapisali, bo drsališče v drevoredu Martina Luthra pravokotne oblike, umeščeno med obe liniji dreves in bo merilo okrog 600 kvadratnih metrov. Ob drsališču bo prostor za obratovalni in servisni del, mesto za izposojo drsalk in prostor za pripravo drsalcev. Izbrani izvajalec bo imel ob drsališču tudi svoj gostinski objekt. Kot minula leta bo zagotovljeno brezplačno drsanje za občane Mestne občine Murska Sobota in nepridobitne institucije s sedežem v mestni občini.

Začetek obratovanja drsališča je predviden na dan, ko v središču mesta poteka tradicionalno Mikloševo senje, 6. decembra 2018. Ta dan bodo v mestnem središču prižgali praznično razsvetljavo, še posebej praznično okrašen in osvetljen bo tudi Drevored Martina Luthra. Dnevni čas obratovanja bo od 10. do 22. ure oziroma v dovoljenem obratovalnem času vse dni v tednu, tudi med prazniki in prostimi dnevi. Drsališče bo obratovalo do 24. februarja 2019.

Dogajanje ob drsališču bo od otvoritve in vse do božiča popestril glasbeni in animacijski program za odrasle in najmlajše. Do Božičnega sejma, ki bo od 20. do 22. decembra bo poskrbljeno tudi za pestro gostinsko ponudbo v prazničnih hiškah ob drsališču.

Pogodbena vrednost najema drsališča v omenjenem času, ki ga bo postavil in upravljal izvajalec KOTA d.o.o. Petrovče, znaša 75.419,67 EUR.

Kaj pa Ljutomer?

Tudi v Ljutomeru smo v preteklih letih imeli postavljeno drsališče. Drsališče bo postavljeno najverjetneje tudi letos, saj je že v aprilski številki Novičk na strani 50 bil objavljen koledar večjih dogodkov v letošnjem letu, kjer je za 7. december zapisano, da bo takrat potekala prireditev Veseli december s prižigom prazničnih lučk in odprtjem drsališča. Več o tem pa bomo verjetno izvedeli po volitvah...



Več v Družabno