Radenci: Martinov pokal že osemnajstič

Sodelovanje društev upokojencev Lendava, G. Radgona in Radenci

Filip Matko Ficko, četrtek, 15. november 2018 ob 14:05
Zmagovalna ekipa DU Radenci

Zmagovalna ekipa DU Radenci

Na še edinem štiristeznem avtomatskem kegljišču v Pomurju, ki ga v Radencih upravlja Kegljaški klub Radenska, je v sredo, 14. novembra, potekalo tradicionalno tekmovanje upokojenk in upokojencev Pomurja za Martinov pokal. Organizator tekmovanja je bilo Društvo upokojencev Lendava (športni referent Zlatko Kuk), sodelovale pa so štiri ekipe: Društva upokojencev Lendava, Društva upokojencev Gornja Radgona ter dve ekipi Društva upokojencev Radenci.

Slednji so tudi branili osvojeni prehodni pokal iz lanskega leta, kajti pred tem so kar tri leta zapored zmagovali članice in člani Društva upokojencev Gornja Radgona. Razglasitev rezultatov tokratnega 18. tekmovanja za Martinov pokal, z razdelitvijo pokala, medalj najboljšim ter priznanj, je potekalo v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

Prehodni pokal je osvojila ekipa DU Radenci (Majda Kaučič, Otto Kos, Franc Šebjanič in Borut Štiberc) s 1978 podrtimi keglji pred ekipo DU Gornja Radgona (Vlasta Hojnik, Marija Rantaša, Ivan Lesjak in Marjan Šalamun - 1877 podrtih kegljev) ter ekipama DU Lendava (Anica Utroša, Jože Horvat, Jože Kerman in Dušan Radaković - 1861 podrtih kegljev) in DU Radenci - 2. ekipa (Anica Čagran, Zvonko Čolnik, Stanko Ilješ in Albin Marinič - 1784 podrtih kegljev). Med posamezniki so največ kegljev podrli: 1. Dušan Radakovič - DU Lendava (521 podrtih kegljev), 2. Ivan Lesjak - DU Gornja Radgona (512) in 3. Jože Horvat - DU Lendava (509).

Sledilo je družabno srečanje kegljavk in kegljačev še v pozno popoldne, kajti po odličnem kosilu je Stanko Ilješ »raztegnil med« svoje diatonične harmonike in zaslišala se je pesem...



Več v Družabno