Drugi krog PKL postregel z napetimi in zanimivimi tekmami

Obe ljutomerski ekipi sta v drugem krogu izgubili

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. november 2018 ob 22:44
KD Ljutomer - KK Sistemorg Beltinci

KD Ljutomer - KK Sistemorg Beltinci

V drugem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige smo lahko spremljali tri zanimive tekme: Beltinčani so po napeti končnici in skupno 72 točkah Zvera in Novaka ugnali KD Ljutomer, ŠD Murska Sobota je po štirih napornih četrtinah premagala ŠD Tropicano Bistrico, Lendavčani pa so si v prvem polčasu ustvarili veliko prednost proti KK Ljutomer in tekmo kljub boljšemu drugemu polčasu Prlekov zmagali z varno razliko.

KD Ljutomer 79 - 85 KK Sistemorg Beltinci (22:15, 17:25, 17:16, 23:29)
Nemec 17, Glavnik in Copot J. po 15; Zver 40, Novak 32

Čeprav so gostje veljali za favorite, so bili domači odločeni, da gredo v tekmo z upanjem na zmago. Tako se je tudi zgodilo. Do sredine 1. četrtine je bila tekma izenačena, nato pa so košarkarji KD Ljutomer z dobro obrambo in hitro tranzicijsko igro uspeli prevzeti pobudo in četrtina se je končala z rezultatom 22:15 v korist domačinov.

V drugi četrtini pa je pri ekipi iz Beltincev v igro vstopil Novak, ki je že v prvem prodoru nakazal, da bo Prlekom povzročal veliko težav v nadaljevanju. Kljub temu se domači niso predali in so še naprej s hitro igro pridno polnili koš gostov, tako so dosegli tudi najvišjo prednost, semafor je kazal 37:28. V nadaljevanju četrtine pa Ljutomerčani niso našli odgovora na navezo Novak - Zver, tako da so jih do konca četrtine gostje dohiteli in celo prehiteli. Ob polčasu je bilo 40:39 za Žute iz Beltincev.

Na začetku drugega polčasa so domači dosegli 8 zaporednih točk. Sledil je odgovor gostov, ki so se taktično spet zanašali na prej omenjeno centrsko navezo in tako le potrjevali svojo dominanco pod košem. Prleki pa so si ob neuspešnem pokrivanju gostujočih centrov začeli nabirati osebne napake. Za Ljutomerčane pa sta bila v zadnji četrtini dodana vrednost v ekipi novinca (Granfola in Bot) in tako so še nekako držali priključek z gosti. V sami končnici tekme so poizkušali iskati svojo priložnost z osebnimi napakami in igralce Beltincev postaviti na linijo prostih metov, kar se jim je tudi po nekaj zgrešenih prostih metih in hitrih protinapadih obrestovalo. Tako so domači po minuti odmora, 16 sekund pred koncem pri rezultatu 79:82 imeli priložnost za izenačenje, vendar pa po slabem izvajanju iz avta in dobri obrambi gostov je žoga končala v rokah Zvera in up na presenečenje je bil izgubljen.

ŠD Murska Sobota 60 - 55 ŠD Tropicano Bistrica (16:17, 10:12, 22:14, 12:12)
Bilić 18, Žilavec in Lalovič po 8; Žigo in Balažic po 14, Orgolič 10

Prvo četrtino so domači odprli s trojko, vendar so gosti takoj odgovorili s 4 zaporednimi točkami. Nadaljevalo se je tako, kot se je začelo: obe ekipi sta se izmenjevali v vodstvu.

Drugo četrtino so boljše odprli gostje s 4 zaporednimi točkami. Najvišja prednost je znašala 6 točk pri rezultatu 23:17 za Bistričane, vendar se v domačem taboru niso dali ter uspeli do polčasa nekoliko znižati zaostanek, rezultat polčasa je bil 26:29.

Z delnim rezultatom 11:0 na začetku drugega polčasa so Sobočanci prešli v vodstvo, preostanek četrtine pa je potekal izenačeno in se končal z rezultatom 43:48. V tej četrtini je pri domačih izstopal Bilić, ki je dosegel 10 točk.

Zadnjo četrtino so v domačem taboru odigrali zelo preudarno, s počasno igro so onemogočili, da bi se jim lahko Bistrica po hitrem postopku približala. Prve 4 minute četrtine ni bilo koša ne na eni, ne na drugi strani. Minuto do konca tekme je bila razlika gromozanskih 8 točk. Po dveh zaporednih trojkah, so se gosti uspeli približati na 3 točke, vendar so uspeli domačini tekmo pripeljati do konca in se veselili prve zmage.

KK Lindau Lendava 73 - 61 KK Ljutomer (24:11, 23:10, 15:23, 11:17)
Frančič 25, Novak 21, Rantaša 13; Gošnjak 21, Godec 15, Sagaj 9

Tekma se je za domačine začela zelo odločno in zbrano, na krilih Novaka in Frančiča, ki sta v prvi četrtini zbrala 23 od 24 točk; prvo četrtino so Lendavčani zaključili s prednostjo 13 točk. 

Drugo četrtino so začeli še odločneje, se trudili v obrambi in odšli na zaslužen odmor z veliko prednostjo 26 točk (47:21). Ekipa KK Ljutomer je 3. četrtino igrala zelo agresivno. Čeprav je bilo domačih 11, so igrali brez prvega organizatorja igre, kar je nasprotna ekipa pridno izkoriščala ter s "presingom",hitro igro po celotnem igrišču, zmanjševala prednost. Na koncu 3. četrtine je bilo 18 točk razlike (62:44). V zadnji četrtini so gostje z enakim tempom nadaljevali, domači so izgubljali veliko žog, grešili v napadu, bili premalo zbrani, ter dovolili, da so se Prleki kljub veliki razliki 3 minute pred koncem tekme približali na samo 8 točk razlike. 

Sledil je "time out", po katerem so domači zbrano, brez "lahkih" prejetih košev, pripeljali tekmo do konca. Ponovno sta glavno vlogo odigrala center Frančič in organizator igre Novak, seveda ob sodelovanju celotne ekipe. Na koncu so se Lendavčani zasluženo veselili prve zmage v letošnji sezoni ter dokazali, da lahko dobro igrajo v polni sestavi ekipe.



Več v Šport