Dejan Karba v drugi krog s podporo občinskih NSi in SDS?

Dejana je že dan po volitvah tudi uradno podprl Gregor Žižek, sicer kandidat NSi s podporo SDS. Kaj o tem pravijo v Občinskih odborih NSi in SDS?

Prlekija-on.net, torek, 20. november 2018 ob 17:4811
Kdo bo v drugem krogu podprl Dejana?

Kdo bo v drugem krogu podprl Dejana?

Pred drugim krogom županskih volitev v Občini Ljutomer se že krešejo mnenja. Znano je, da so štirje protikandidati aktualni županji, Dejan Karba, Andrej Vršič, Gregor Žižek in Maksimiljan Gošnjak že pred prvim krogom bolj kot ne, nastopali skupaj in proti aktualni županji, kar so tudi poudarjali na vseh srečanjih in soočenjih. Jasno je tudi bilo, da bodo v primeru drugega kroga, podprli eden drugega.

V drugi krog sta se tako uvrstila mag. Olga Karba in Dejan Karba, katerega je že dan po volitvah tudi uradno podprl Gregor Žižek, sicer kandidat NSi s podporo SDS (ter SLS in Reset). A vsem očitno podpora ni tako samoumevna, predvsem članom, podpornikom in simpatizerjem stranke SDS, kateri v Dejanu Karbi, predvsem zaradi njegovega preteklega novinarskega dela, vidijo sovražnika številka 1.

To v zapisu, ki smo ga zasledili na Facebooku, navaja tudi Andreja Barat, ki se v duhu volilnega slogana NSi sprašuje, "Mislite resno????????".

Celoten zapis si lahko preberete spodaj. Nižje je tudi objava Gregorja Žižka, ki je javno podprl Dejana Karbo v drugem krogu in v njem vidi "človeka sprememb".

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Občinska odbora NSi in SDS Ljutomer. Iz OO NSi Ljutomer so nam sporočili, da je načelni dogovor, da Dejana podprejo, več pa bo povedano na novinarski konferenci v četrtek. Iz OO SDS Ljutomer pa so nam sporočili, da bo več znanega v sredo. Neuradno smo sicer izvedeli, da v drugem krogu OO SDS Ljutomer naj ne bi podprl nobenega kandidata.



Več v Politika