Razglasili najboljše pomurske zdravnike v letu 2018

Razglasili so najboljše zdravnice in zdravnike v kategorijah ginekolog, pediater, zobozdravnik, zdravnik specialist in družinski zdravnik

Prlekija-on.net, sreda, 21. november 2018 ob 08:31
Prireditev naj pomurski zdravnik 2018

Prireditev naj pomurski zdravnik 2018

V torek, 20. novembra, sta tednik Vestnik in Zdravniška zbornica Slovenije na svečani prireditvi v hotelu Radin v Radencih razglasila najboljše pomurske zdravnike v letu 2018. Pomurske zdravnice in zdravnike v kategorijah ginekolog, pediater, zobozdravnik, zdravnik specialist in družinski zdravnik so z glasovanjem preko spletne strani in glasovnice v časopisu izbirali bralci Vestnika.

Pomurski zdravniki leta 2018 so naslednji:

  • V kategoriji pediatrov je zmagala Alenka Horvat
  • Pomurska zobozdravnica leta je Milena Grabar Krajnc
  • Bralce je med zdravniki specialisti najbolj prepričal Anton Lopert
  • Pomurski družinski zdravnik leta je postal Dean Kȍveš
  • V kategoriji ginekologov pa je največ glasov prejela Simona Čopi

Zdravniška zbornica Slovenije je objavila tudi natečaj za medicinski dosežek leta pomurske regije. Na razpis so prejeli sedem prijav in med temi je strokovna komisija zdravnikov dvema podelila enako število točk. V kategoriji Medicinski dosežek leta 2018 sta tako dva zmagovalca, in sicer: 

  • Medresorsko sodelovanje v izvajanju zobozdravstvene preventive in izvajanja sanacije zobovja za otroke v splošni anesteziji (Boris Egić, dr. dent. med., spec. otroškega in preventivnega zobozdravstva, ZD Murska Sobota, Specialistična ambulanta za otroško in preventivno zobozdravstvo (v timu z Zobozdravstveno vzgojo in preventivo)
  • Zgodnje odkrivanje srčnega popuščanja pri prebivalcih mesta Murska Sobota (Prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med., doc. dr. Jerneja Farkaš - Lainščak, dr. med., spec. javnega zdravja, Splošna bolnišnica Murska Sobota, Odsek za kardiologijo internega oddelka in Pedagoška in znanstveno-raziskovalna dejavnost)

Zdenka Čebašek Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, ob tej priložnosti poudarja, da se zaveda pomanjkanja zdravnikov na vseh ravneh zdravstvenega sistema: »Posebej so izpostavljene nekatere regije, med katere na žalost spada tudi pomurska. Akcija, ki jo danes zaključujemo s podelitvijo priznanj pomurski zdravnik leta, je namenjena prav temu: pokazati mladim zdravnikom in širši javnosti, da imate tudi v Pomurju ustanove in posameznike, usposobljene za uporabo sodobnih metod zdravljenja in tudi za raziskovalno delo. Ob rednem dodatnem usposabljanju lokalnim prebivalcem zagotavljajo kakovostne zdravniške storitve, kot bi jih bili deležni tudi v drugih delih Slovenije

V okviru prireditve je potekala še okrogla miza, na kateri so Zdenka Čebašek Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, Daniel Grabar, strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, in Tatjana Krajnc Nikolić, predstojnica območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Murski Soboti, spregovorili o preventivnih programih zgodnjega odkrivanja rakastih bolezni v Pomurju. Velik poudarek so dali predvsem vprašanju, zakaj se ljudje odzivajo v tako majhnem številu.

Dogodek je povezovala Tajda Lekše, za glasbeni del večera pa je poskrbel Uroš Perić.