Policisti na meji odkrili številne nezakonite prebežnike

V treh vozilih so odkrili 14 državljanov Afganistana in Pakistana, stare od 16 do 30 let

Prlekija-on.net, četrtek, 22. november 2018 ob 18:13
Odkritje nezakonitih prebežnikov

Odkritje nezakonitih prebežnikov

Slovenski policisti stavkajo. Njihova prizadevanja in zahteve obeh policijskih sindikatov za boljše vrednotenje policijskega dela podpira tudi vodstvo policije. Kljub stavki policisti državljanom zagotavljajo vso zaščito in visoko raven varnosti. Zelo zavzeto in vestno pa, kljub stavki obeh policijskih sindikatov, varujejo tudi našo državno mejo, posledično pa tudi šengensko mejo EU. Dokaz za to so nova odkritja tujcev, ki so skušali nezakonito in nedovoljeno vstopiti v našo državo.

V sredo, ob 6.55 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 48-letni Turek, s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Med pregledom vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Policisti so med pregledom vozila uporabili tudi tehnična sredstva. CO2 tester je pokazal povečano vrednost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa.

Zato so policisti odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 4 državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, stare od 16 do 20 let. Vseh pet so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V četrtek, ob 4.45 je na istem mejnem prehodu v našo državo vstopal 68-letni Bolgar, z vlečnim vozilom bolgarskih in s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tukaj je reagiral indikator srčnega utripa. Ob pregledu vozila so nato policisti v tovornem delu priklopnega vozila odkrili 3 državljane Afganistana, stare od 16 do 30 let. Opazili so tudi, da je na vozilu na vrhnjem delu prerezana ponjava in nato sešita z notranje strani. Vse tri so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako v četrtek, ob 7.30 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 37-letni Turek, s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Tudi med pregledom tega vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Zato so za nadaljnji pregled vozila uporabili tehnična sredstva. CO2 tester je pokazal povečano vrednost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tokrat je reagiral indikator srčnega utripa.

Policisti so zato odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 5 državljanov Pakistana in enega državljana Afganistana, stare od 20 in 25 let. Vseh šest so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti bodo vse ugotovitve s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu. V postopku so namreč ugotovili, da vozniki niso vedeli, da v priklopnem vozilu prevažajo opisane tujce.



Več v Črna kronika