Prečkanje avtoceste je 52-letnika stalo življenja

Na avtocesti A1, Šentilj - Ljubljana, v smeri Šentilja, se je zgodila prometna nesreča, v kateri je po dosedanjih podatkih ena oseba umrla

Prlekija-on.net, nedelja, 2. december 2018 ob 21:46
Policija

Policija

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 20.44 bili obveščeni, da se je v Spodnjem Dobrenju, na avtocesti A1, Šentilj - Ljubljana, v smeri Šentilja, zgodila prometna nesreča, v kateri je po dosedanjih podatkih ena oseba umrla. Na kraju so policisti in reševalci. Promet je oviran, vendar poteka po odstavnem pasu.

Tja prihaja tudi dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, ki bo v navzočnosti dežurnega državnega tožilca vodil ogled kraja prometne nesreče.

52-letnik peš prečkal avtocesto

V ponedeljek so iz PU Maribor sporočili, da je okoli 20.38 52-letni Madžar peš prečkal vozišče avtoceste A1, Šentilj-Ljubljana, iz smeri počivališča Dobrenje ob levi strani avtoceste, gledano v smeri proti Šentilju, proti počivališču ob desni strani avtoceste. Ko je prišel na desni prometni pas, desnega smernega vozišča avtoceste, je po njem iz smeri Maribora pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s prednjim delom vozila trčil v desni bok pešca. Voznik osebnega avtomobila je, pri umikanju z vozilom v levo, zapeljal z vozišča ter z levo bočno stranjo oplazil kovinsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in nato z vozilom obstal obrnjen v smeri vožnje. Pešec je na kraju prometne nesreče umrl.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor umrlo 18 ljudi, v enakem obdobju lanskega leta pa 17.



Več v Črna kronika