V vrtcu Mala Nedelja je zadišalo po domačih pogačah

Otrokom so se v vrtcu pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 11. december 2018 ob 19:37
Peka pogač v vrtcu Mala Nedelja

Peka pogač v vrtcu Mala Nedelja

Kolesje veselega decembra se v našem vrtcu praznično obrača že od začetka meseca. Vsak dan se dogaja kaj zanimivega in posebnega.

Današnji dopoldan je bil še zares poseben, saj so se nam v vrtcu pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer.

Pod vodstvom ge. Danice Makoter, upokojene učiteljice naše šole, ki so se ji pridružile še ga. Lizika Robinščak, ga. Cvetka Kosi in ga. Zdenka Zorec so najprej predstavile sekcijo, njeno delovanje, tipno knjigo za slepe in njihovo kuharsko uspešnico z domačimi recepti: Mešam, kuham in uživam. V igralnici so pripravile manjšo razstavo njihovih izdelkov (kvačkanje, šivanje, vezenje, izdelovanje nakita...), ki smo si jo z radovednimi očmi ogledali otroci in odrasli.

Nato so nam prikazale in pripravile najprej koruzno zlivanko, pletenke, nato pa še kvasenice. Otroci so sodelovali z veliko vnemo in radovednostjo. Po našem vrtcu je na ta decembrski dan zadišalo po domačih pogačah, kar nam je še bolj polepšalo predpraznični čas.

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Fotografije: vrtec Mala Nedelja



Več v Najmlajši