Morro – Sodoben krojač na tradicionalen način

Murskosoboški BTC bogatejši za novo šivalnico vrhunskih oblačil prilagojenih vsakemu telesu iz domačega podjetja Moda Mi&lan

Prlekija-on.net, sobota, 22. december 2018 ob 14:16
Odprtje šivalnice Morro Sartoriale

Odprtje šivalnice Morro Sartoriale

Tik pred božično-novoletnih prazniki je še posebej veselo in svečano bilo na prvem nadstropju murskosoboškega BTC. Potem, ko so pred tremi leti nekaj podobnega odprli v Kristalni palači BTC Ljubljana, so tokrat tudi v prekmurski prestolnici namenu predali domačo blagovno znamko, prodajalno in "šivalnico" oblačil po meri - Morro Sartoriale. Izbrana družba številnih gostov od blizu in daleč se je lahko prepričala, da je Murska Sobota ter celo Pomurje in Štajerska z okolico dobila nekaj posebnega. Mnogi, ki cenijo žensko in moško modo najvišje kakovosti, so se že na prvi pogled zapeljali v svet po meri ukrojenih moških in ženskih oblačil. Oblačila Morro Sartoriale so v celoti narejena v Sloveniji, natančneje nedaleč od Murske Sobote, v Gornjih Petrovcih na Goričkem, ukrojena so tako, da se popolnoma prilegajo telesu naročnika in so izpoved posameznikove osebnosti, saj vsak posameznik svoje oblačilo ustvarja skupaj z vrhunskimi strokovnjaki slovenskega podjetja Moda Mi&lan d.o.o., čigav direktor je Milan Mörec.

Na samem dogodku, ko so lepo pridobitev predali svojemu namenu, so prisotne pozdravili direktor BTC Murska Sobota, Mitja Horvat, ter župana Gornjih Petrovcev, kjer stoji tovarna Moda Mi&lan s 151 zaposlenimi, Franc Šlihthuber, in Murske Sobote, kjer se nahaja "prodajalna in šivalnica", Alekdanser Jevšek, ki so pohvalili Milana Mörca in njegove sodelavce, da jih nič ne zaustavi na začrtani poti. Prav tako je vse kar ponujajo v soboškem Morro Sartoriale, kjer poleg enkratnih oblek "po meri", ponujajo tudi široko izbiro podlog, srajc, kravat, metuljčkov, naprsnih robčkov in vsega, kar potrebujete za kakšen veliki dan vsakega posameznika, pozdravil znani slovenski raper Boštjan Čukur (6pack Čukur), ki je mimogrede, poleg Jana Plestenjaka, Tadeje Ternar, Nine Rajbar, Petra Polesa, Alfija Nipiča, Iva Daneua..., eden izmed obrazov blagovne znamke. Spregovoril je seveda tudi Milan Mörec, ki je izrazil zadovoljstvo, da njegovim kakovostnim izdelkom, kjer je praktično vsak kos unikat, dobro kaže, ne le v Ljubljani, temveč tudi doma. V njegovem podjetju, ki že od leta 2014 skrbi za modno estetiko in zadovoljstvo naročnikov s šivanjem oblačil po meri, se povsem strinjajo, da obleka naredi človeka. Zato je Mörec poudaril, da je stil vse bolj povezan s kakovostjo oblačil in dobrim počutjem, zato se v podjetju posvečajo naravnim, zdravim materialom in tkaninam, dovršenosti izdelave oblačil in strokovnemu svetovanju strankam. In prav to se bo po novem dogajalo tudi v Murski Soboti, kjer so odprli svoj drugi "showroom", ki je namenjen prodaji oblačil po meri blagovne znamke Morro Sartoriale za zahtevne individualne stranke ter logistiko delovnih oblačil, kjer se odvija odvzem mer ter prevzem končnih oblačil.

Vsaka obleka je od začetka skrojena po vaših merah

"Z namenom, da od nas dobite najboljše, delamo le z najbolj kvalitetnimi italijanskimi materiali. Proizvodnja materialov poteka po mednarodnih standardih, zato ste lahko prepričani, da bo vaša obleka blestela v obliki najbolj kvalitetnega končnega izdelka, vi pa se boste kot zadovoljna stranka v naše prostore vračali znova in znova. Krojači in šivilje so pri svojem delu izredno strastni in profesionalni, kar vodi v izjemno skrb pri oblikovanju vseh detajlov obleke. Od zašitih gumbov do skritih šivov in notranjih žepov - poskrbeli bomo, da bo vaša obleka videti enako popolna od blizu in daleč. Obleka, narejena po meri bo točno takšna, kot si jo želite! Sami izberite detajle, zaradi katerih bo vaša obleka izstopala iz povprečja in poudarila vašo osebnost. Od gumbov do šivov, od žepov do robov in zavihkov - povejte, česa si želite in ustregli vam bomo. Možnosti personaliziranja obleke je neskončno, a dejstvo je eno: obleka se bo do popolnosti prilegala obliki vašega telesa in poudarila vaše prednosti. Delamo le z najboljšimi italijanskimi tkaninami znamk Zegna, Cerruti, Reda, Marzzoto, Tollegno. Vsaka obleka je od začetka skrojena po vaših merah, ki jih vzame strokovnjak modelar in jo natančno po vaših željah zašije v našem podjetju", poudarjajo v družbi Moda Mi&lan.

Cenovno dostopni vrhunski izdelki

Kot sta nam povedali Miša Brunec, vodja prodaje v družbi Moda Mi&lan in Brigita Vučina Flisar, vodja planske in kreativne službe v omenjenem podjetju posebno pozornost posvečajo izdelavi oblačil za posebne in večerne priložnosti, poslovnim, službenim in oblekam za prosti čas, prav tako pa s svojimi izdelki poudarjajo lepoto ženske in moške mode. Zaradi vrhunske kakovosti znamki Morro Sartoriale, v kateri krojači in šivilje delajo z najkvalitetnejšimi italijanskimi materiali v proizvodnji, ki sledi mednarodnim standardom, zaupa veliko znanih, priljubljenih in vplivnih obrazov slovenske estrade in sploh slovenskega medijskega sveta. Naši sogovornici tudi zatrdita, da gre za blagovno znamko, kjer uporabljajo blago najvišje kakovosti, in čeprav gre za vrhunske izdelke, si pri njih vsakdo lahko najde cenovno zelo dostopne kose mode, ki so praktično sami unikati. 

Razložili sta nam tudi, zakaj obiskati Morro Sartoriale? Bistveni kosi vsake omare, ujeti v klasičen in brezčasen dizajn, ki je udoben in pristaja prav vsakemu, veljajo za dobro modno naložbo. Kosi, ki so preživeli desetletja in se niso uklonili pod težo hitro spreminjajočih trendov, s seboj nosijo čustva, nostalgijo, privlačnost in luksuz, a tudi pridih inovativnosti in prihodnosti, zaradi katerega bo oblačilo vedno zaželjeno in nikoli ne bo v resnici doživelo svojega konca. Morro Sartoriale črpa manufakturno znanje iz tradicije slovenskega krojaštva in pri izdelavi ne ubira bližnjic. Odlikujejo ga najboljši materiali, pozornost detajlom, prilagoditev uporabniku s popolno personalizacijo oblačil. V brezčasni luksuznosti ikoničnih silhuet zgodovinsko priljubljenih krojev in dizajna Morro Sartoriale bo okus viskija še močnejši, dim cigare še omamnejši, potovanje še bolj nepozabno, melodija Franka Sinatre pa še bolj spevna...Dovolite si sanje!



Več v Gospodarstvo